Skip to main content

Det er bedre at have virksomhed i en jysk kommune end i en kommune på Sjælland eller Fyn. I hvert fald er der stor forskel på, hvor erhvervsvenlig kommunerne er i forhold til dens virksomheder,Med Dansk Industris ‘Lokal Erhvervsvenlighed 2021’ har virksomhederne bedømt kommunerne inden for ti kategorier, og her indtager Ikast-Brande Kommune ikke alene en samlet førsteplads igen – men også førstepladsen i kategorien ‘overordnet erhvervsvenlighed’. Fredag vil en stolt borgmester modtage prisen på vegne af Ikast-Brande Byråd og sammen med repræsentanter fra Ikast-Brande Kommune og fra Dansk Industri.Borgmester Ib Lauritsen (V) siger i en pressemeddelselse:

“Jeg er utrolig stolt af, at vi igen i år udmærker os som landets mest erhvervsvenlige kommune. Konkurrencen er hård, og vi bliver åndet i nakken. Jeg vil derfor gerne takke byrådet for, at vi altid har fokus på at finde løsninger og er enige om at skabe de bedst mulige rammevilkår for vores virksomheder. Det er helt afgørende for den fortsatte vækst og udvikling i Ikast-Brande Kommune og i det midtjyske område,” siger borgmesteren og fortsaætter:

“Jeg vil også gerne takke medarbejderne i administrationen og i hele kommunen for deres bidrag til den samlede erhvervsvenlighed. Gode rammevilkår for erhvervslivet er mange ting, og der er mange, der har en aktie i den førsteplads,” slutter Ib Lauritsen.Konklusionerne for de enkelte kommuner i regionerne viser:Midtjylland: Hele tre midtjyske kommuner i Top 5. Den næstbedst placerede kommune er Silkeborg (2), mens Hedensted får en placering som nummer 3. Generelt ligger alle de midtjyske kommuner flot i årets undersøgelse med en gennemsnitsplacering på 29. Desuden bliver midtjyske kommuner kategorivinder i fem ud af ti kategorier. Randers er højdespringeren i Midtjylland, hvor de rykker 37 pladser frem til en plads som nummer 38. Syddjurs tager derimod et stort fald i undersøgelsen og falder med 32 pladser til en placering som nummer 80. Nordjylland: Morsø har den bedste placering blandt kommunerne i Nordjylland. Både Morsø og Thisted klarer sig rigtig flot, hvor de hhv. ligger på en plads som nummer 11 og 13 i den samlede placering. Generelt klarer de nordjyske kommuner sig godt, hvor de får en gennemsnitsplacering på 38. Brønderslev er årets højdespringer i Nordjylland, hvor de rykker 31 pladser frem til en placering som nummer 32, mens Mariagerfjord rykker 30 pladser tilbage i år til nummer 75. Sydjylland: Generelt klarer de sydjyske kommuner sig godt i undersøgelsen, hvor 9 ud af 12 kommuner rykker frem i undersøgelsen sammenlignet med DI’s undersøgelse fra sidste år.Vejen har den bedste placering blandt kommunerne i Sydjylland med en plads som nummer 4 i den samlede placering. De næstbedst placerede kommuner i Sydjylland er Billund med en plads som nummer 5 og Varde med en plads som nummer 7.Tønder er den kommune i Sydjylland, der har fået den dårligste placering som nummer 44. Kolding er Sydjyllands højdespringer i år og rykker 31 pladser frem, til en plads som nummer 34

Fyn:Nordfyns kommune har den bedste placering blandt kommunerne på Fyn, hvor de får en plads som nummer 8 i den samlede placering. Nordfyns kommune er samtidig den eneste kommune på Fyn, der er placeret i Top 10. Den næstbedst placerede kommune er Middelfart, som får en plads som nummer 24 i den samlede placering. Kerteminde ligger i den anden ende af spektret med en plads som nummer 91 ud af 93 mulige. Svendborg er årets højdespringer på Fyn, da de rykker 18 pladser frem til en plads som nummer 36, mens Nyborg rykker 11 pladser tilbage i undersøgelsen til en plads som nummer 37.Sjælland:Sorø har den bedste placering blandt kommunerne i Region Sjælland med en plads som nummer 23. Det er på trods af, at de går 16 pladser tilbage sammenlignet med DI’s undersøgelse fra sidste år.Den næstbedst placerede kommune er Solrød, som har fået en 27. plads efter at være gået fem pladser frem. I den anden ende af rangeringen ligger Odsherred, der er den kommune i regionen, der er dårligst placeret, da de går fem pladser tilbage til en plads til som nummer 88 ud af 93 kommuner. Holbæk er højdespringeren i Region Sjælland og går 17 pladser frem til en plads som nummer 60, mens Køge går 30 pladser tilbage i undersøgelsen sammenlignet med DI’s undersøgelse fra sidste år, og får en plads som nummer 67.Hovedstaden:Ballerup kommune har den bedste placering blandt kommunerne i Hovedstaden, hvor de får en plads som nummer 14 i den samlede placering.Den næstbedst placerede kommune er Høje-Taastrup, som har fået en plads som nummer 20, mens Dragør har fået den dårligste placering i hovedstadsområdet som nummer 92. Generelt klarer de sjællandske kommuner sig mindre godt sammenlignet med de jyske, men i år klarer vestegnskommunerne sig generelt bedre end de nordsjællandske kommuner. Både Ballerup, Ishøj, Egedal, Hvidovre og Albertslund er blandt årets højdespringere og er gået mellem 15 og 30 placeringer frem i undersøgelsen sammenlignet med DI’s undersøgelse sidste år.Se hele undersøgelsen via linket her.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply