Tre personer får flere års fængsel for svindel med coronamidler

Del artiklen:
- Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Mandag faldt der dom i sagen mod tre personer fra byggebranchen om svindel med coronamidler for 1,7 mio. samt hvidvask af millioner

Af Citathistorie fra andet medie,

Tre personer får flere års fængsel for svindel med coronamidler. Det er foregået gennem virksomheder i byggebranchen. To af dem også for hvidvask. Det er blevet afgjort ved Retten i Lyngby mandag eftermiddag, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad, der var til stede i retten.

Mand (A), der af anklageren blev beskrevet som “central rolle”, får 3 år og 6 måneders og en bøde på næsten 2,4 mio. kr. for svindel med coronamidler og hvidvask. Han idømmes yderligere konkurskarantæne, hvilket han også havde i forvejen.

I sagen er også en kvinde dømt. Hun var angivet som direktør og ejer i virksomheden, hvor manden var daglig leder. Hun er netop idømt 2 års fængsel.

– Hun har accepteret, at manden drev virksomhed i hendes navn, siger dommeren blandt andet om hendes dom.

– Hun vidste, at hun bistod ham med noget retsstridigt, siger han endvidere og henviser både til hans nuværende konkurskarantæne og historik.

Også en tredjeperson var tiltalt i sagen. Han var tiltalt for at have sendt ansættelseskontrakter på medarbejdere, som den første mand så søgte lønkompensation for. Han er idømt 2 års fængsel, men får ikke konkurskarantæne.

Hvorvidt de hver især anker dommen, vides endnu ikke. Der er derfor stadig navneforbud i sagen. Den ophæves ved endelig dom.