Skip to main content

Det vil skabe et stort pres på de kommunale pasningsordninger, hvis private pasningstilbud lukker som konsekvens af den politiske aftale om at indføre minimumsnormeringer i dagplejen.De nye regler gælder nemlig også for de private pasningsordninger, og ifølge aftalen skal antallet af børn pr.  børnepasser sænkes fra fem til fire børn, ligesom kommunernes tilskud til pasningen skal beskæres. Det skriver Horsens Folkeblad.I Horsens Kommune frygter de private børnepassere, at det vil presse både økonomi og kvalitet, at det kan føre til både lukninger og øgede forældrebetalinger. I kommunen er knap 200 børn i private pasningsordninger, så problemet bliver til at føle på, hvis ordningerne lukker ned.Til Horsens Folkeblad siger dagplejer Claudia Sønderskov:“Prisen risikerer at blive så høj, at forældrene ikke kan betale det. Og hvis vi ikke kan tiltrække børn nok, kan nogle af os være nødt til at lukke og finde andet arbejde.”

Derfor vil medlem af børne- og uddannelsesudvalget Ole Dahl (V) undersøge, om kommunen kan træde hjælpende til: “Hvis man reducerer normeringen og samtidig reducerer det tilskud, forældrene får, så reducerer man de private pasningsordningers mulighed for at holde deres tilbud kørende. Så på en eller anden led kan man være med til at klemme eksistensgrundlaget væk for de private tilbud, og det er uheldigt,” siger Ole Dahl til Horsens Folkeblad.Udvalgsformand Lone Ørsted (S) ser store kommunale udfordringer forude, hvis de private tilbud lukker ned, og der skal findes nye pladser til 200 børn:“Vi er meget pressede på kapacitet stort set over hele byen. Men vi har en bunden opgave, fordi vi har pasningsgaranti. I flere byer og bydele, hvor vi i forvejen er på hælene, vil det helt klart være en stor udfordring, hvis de private må lukke. Så jeg håber da, de private institutioner fortsætter,” siger Lone Ørsted til Horsens Folkeblad.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply