Skip to main content

Intervare A/S, der levere dagligvare til over 40 kommuners ældre og handicappede borger inden for Frit valg, har på tre måneder underbetalt seks chauffører med 419.000 kroner. Det har Københavns Kommunes indsatsteam mod social dumping afdækket, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

I København er det ca. 2100 borgere, der er visiterede til at få bragt varer ud under ordningen.

Sagen kommer i kølvandet på afsløringer af problematiske arbejdsforhold hos onlinesupermarkedet Nemlig.com, der er ejet af Intervare A/S.

Københavns Kommune kræver nu, at selskabet efterbetaler chaufførerne den manglende løn.

”Det er fuldstændig uacceptabelt, at man løndumper og udnytter mennesker, der hver dag knokler med at levere varer til vores mest udsatte borgere og for at forsørge deres egne familier. Det vil vi ikke finde os i her i København,” siger overborgmester Lars Weiss (S) i en pressemeddelelse.

Grov underbetaling, manglende ferie og arbejdsdage på op til 12 timer med tunge løft og tonsvis af kasser, der skal slæbes op ad trapperne til de øverste etager i byens ejendomme, er blot nogle af de forhold det københavnske indsatsteam mod social dumping er kommet frem til.

Kommunens kontrol viser, at seks chauffører, der fast betjener kommunen, er blevet underbetalt for i gennemsnit 23.300 kroner om måneden i kontrolperioden, som dækker januar, februar og marts i år.

Har fået 10 dage til at lever mere dokumentation

Københavns Kommune har på nuværende tidspunkt ikke det fulde overblik over, hvor mange chauffører det drejer sig om.

Københavns Kommune vil nu udvide kontrollen til at omfatte alle chauffører, der har leveret varer i hele den periode, man har haft kontrakt med selskabet. Som en del af den nye udvidede kontrol har Intervare A/S fået 10 arbejdsdage til at levere dokumentation for alt chaufførarbejde, der er udført siden kontraktstart i 2017

Derudover skal Intervare A/S fremlægge en plan for, hvordan chaufførerne fremadrettet sikres overenskomstmæssige løn- og arbejdsvilkår, og at alle nødvendige forsikringer og myndighedstilladelser er på plads.

Afviser beskyldningerne

Administrerende direktør i Intervare A/S Stefan Plenge afviser beskyldningerne overfor ritzau

Han siger i en skriftlig kommentar, at chaufførerne ikke er ansat hos Intervare A/S, men selvstændige vognmænd, der kører for selskabet.

”De selvstændige vognmænd, der kører for Intervare, har egne cvr-numre og er at betragte som selvstændige erhvervsdrivende,” siger direktøren.

Også brancheorganisationen Dansk Erhverv er uenig i kommunens vurdering.

”Vi vil nu gå i dialog med Københavns Kommune om sagen,” siger viceadministrerende direktør Laurits Rønn fra Dansk Erhverv i en kommentar.

/sho/ritzau/

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply