Skip to main content

På jobcentret i Holstebro er de klar. Men de venter forgæves.

Det handler om en nedsat taskforce, der skal hjælpe de 111 minkavlere i Holstebro Kommune videre i et nyt job, da de for et halvt år siden måtte måtte aflive alle deres dyr og dermed stod uden arbejde.Det skriver TV Midt/Vest.

Fire medarbejdere på jobcentret skulle varetage opgaven og hjælpe de arbejdsløse minkavlere tilbage på arbejdsmarkedet. To millioner kroner blev tildelt fra staten til at løse udfordringen.

Men realiteten har været, at det snarere har være de fire medarbejdere fra jobcentret, der har stået uden arbejde. De fleste minkavlere har nemlig selv været i stand til at finde nye jobs.

– I bagklogskabets klare lys kan vi godt sige, at vi har haft for stor bemanding til den her opgave, fordi vi har fået så få henvendelser, lyder det fra Birgitte Frydensbjerg fra jobcentret i Holstebro.

Taskforcen blev skudt i gang på et møde på rådhuset for et halvt år siden med borgmester H.C. Østerby i spidsen. Dengang lød det fra borgmesteren:

– Der er en tomhed. Hvad er det, minkavlerne skal nu? Hvad byder fremtiden?

Selvom man på mødet vurderede minkavlerne som værende kompetente og arbejdsomme folk, så mente man alligevel, at det var nødvendigt med en hjælpende hånd til avlerne.

Men der er ikke blevet brugt en eneste krone af de to millioner, der var afsat til projektet. Det bekræfter Birgitte Frydensbjerg, der har været en af de fire medarbejdere på jobcentret, der skulle hjælpe de arbejdsløse avlere.

– Det tyder på, at minkavlerne har været herre i eget liv og taget deres egen skæbne i hænderne, siger Birgitte Frydensbjerg til TV Midt/Vest.

Selvom minkavlerne på egen hånd er strøget tilbage på arbejdsmarkedet, så står taskforcen til rådighed en rum tid endnu.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply