Skip to main content

Corona sendte Falcks omsætning ned sidste år, det viser redningsselskabets regnskab.  Her var omsætningen på 12,3 milliarder kroner, hvilket er knap 11 procent mindre end året før, men nu har lyntest givet selskabet vind i sejlene igen, det fremgår af en pressemeddelelse.

Falck har i det første kvartal af 2021 foretaget over to millioner coronatest og det er med til at trække overskuddet gevaldigt op.

En tredjedel af overskuddet skyldes coronatest

Falcks overskud er steget fra 29 millioner kroner til 273 millioner i samme periode sidste år. Det svarer rundt regnet til en nidobling. Omkring en tredjedel af overskuddet fra Falcks drift kommer fra coronatest, 

”Falck har leveret et stærkt resultat for første kvartal. Øgede aktiviteter i kombination med et lavere omkostningsniveau giver et godt fundament for den videre udvikling af Falck. Testaktiviteterne har bidraget med cirka en tredjedel af driftsresultatet i kvartalet,” siger Administrerende direktør Jakob Riis i en kommentar.

I Emergency Response, som indeholder det forretningsområde, hvor lyntest aktiviteterne er placeret, voksede omsætningen med 25% i forhold til første kvartal 2020, primært som følge af COVID-19 test-aktiviteter.

Og her skal man lige bemærke, at Falck i første omgang tabte udbuddet af lyntest, men siden har vundet det tilbage i forbindelse med et testkaos hos vinderen SOS-International som førte til at Danske Regioner opsagde kontrakten og hyrede Falck ind igen.

Test-setuppet hos Falck er løbende blevet udvidet, så Falck ved udgangen af første kvartal har etableret 186 testcentre, over 200 mobile enheder, ansat cirka 2.000 nye medarbejdere og, som sagt, gennemført over 2 millioner tests.

Velfærdseksport kan komme retur som skattekroner

I en ny femårig strategi med overskriften Care for more ’25 sigter Falck mod at skærpe deres profil som udbyder af sundhedsydelser, herunder lyntest. 

Her fremgår det at virksomheden ser et betydeligt potentiale i at udvikle nye og innovative sundhedsløsninger som supplement til de offentlige sundhedssystemer, men lige så interessant er eksporten af velfærdsydelser udviklet i Danmark.

Falck anskuer nemlig det globale marked for private sundhedsydelser som stort og voksende. Med andre ord det ligger mellem linjerne, at lyntest erfaringerne kan skaleres globalt og som Jackob Riis udtrykker det i et indslag i TV2News. 

”Det vender på den måde tilbage til det danske samfund.” Han anvender ikke direkte udtrykket, som skatteindtægter af velfærdseksport, men det kan tolkes således.

Starten på 2021 varsler altså godt for Falck, der gennem en årrække har haft nogle mindre gode regnskaber. Selskabet gik blandt andet ind 2021 med et underskud på ca 178 millioner kroner, her har virksomheden tidligere oplyst at corona var en væsentlig faktor blandt andet gav den amerikanske forretning et fald på 40 % de første måneder af 2020, ligesom sundhedsforretningen i Skandinavien også lukkede ned i begyndelsen af 2020.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply