Skip to main content

Altiden og køber EKKO-fondens botilbud og fællesfunktioner, det fremgår af en pressemeddelelse. Opkøbet er interessant, fordi Altiden, som privat virksomhed på velfærdsmarkedet går imod den herskende strøm, der lige nu befinder sig på socialområdet. Her har regeringen for fire måneder siden meldt ud, at det skal være slut med at trække overskud ud af private virksomheder på socialområdet og mest af alt ser Social- og Ældreminister Astrid Krag helst, at de eksisterende virksomheder bliver omlagt til selveje.

Nu har vi så en situation, hvor aktiverne i en erhvervsdrivende selvejende fond opkøbes og det er ikke første gang, at vi inden for den seneste tid har haft en sådan situation.

Senest var da to succesfulde velfærdsiværksættere og en tidligere minister i slutningen af 2020 overtog hjerneskadespecialisten BOMI.

Det er ikke første gang Altiden køber ind

Men det er heller ikke første gang at Altiden er ude i opkøb af virksomheder på socialområdet. For godt et år siden drejede det sig om de to velrenommerede virksomheder Vivamus og Casa Blanca, som ligger i København. 

Nu er turen så kommet til EKKOfonden, hvor man med aktiviteterne fra den ombord agter at skabe en ny stærk aktør på velfærdsområdet.

Af pressemeddelelsen fremgår det blandt andet, at Altiden køber EKKOfondens botilbud og fællesfunktioner og lægger det ind i en ny virksomhed under navnet, Altiden EKKO. 

EKKOfondens stifter og direktør Thomas Kudahl bliver direktør for det nye selskab og indtræder samtidig i Altidens direktion.

”I EKKOfonden har vi fra start haft fokus på at skabe sociale tilbud, der er kendetegnede ved høj kvalitet for borgerne, et tæt samarbejde med kommunerne og en effektiv drift. Med Altidens erfaring og stærke position på det nordiske velfærdsområde får vi i Altiden EKKO mulighed for at styrke det arbejde til gavn for borgerne og kommunerne,” siger Thomas Kudahl, der er stifter af EKKOfonden.

Altiden får en stærk position

Sammen med EKKOfondens 10 botilbud og 17 særligt tilrettelagte botilbud løfter Altiden nu yderligere sin position på socialområdet og det glæder den administrerende direktør i Altiden. Transaktionen forudsætter Konkurrencemyndighedernes godkendelse.

”EKKOfonden er kendt for høj kvalitet og for at skabe udviklende og meningsfulde forløb for en målgruppe, der kræver en meget specialiseret indsats. Vi er glade for, at EKKOfondens botilbud og støttefunktioner fremover vil være en del af Altiden. Vi ser vi frem til at kunne trække på EKKOfondens store ekspertise og sammen gøre alt, vi kan, for at hjælpe nogle af samfundets mest sårbare borgere,” siger Altidens direktør Miriam Toft.

EKKOfonden fortsætter fokuseret på ejendomme og udvikling

EKKOfonden vil efter salget af fondens botilbud og fællesfunktioner fremover kun være fokuseret på opkøb, drift og udlejning af ejendomme til tilbud inden for det socialpædagogiske område. EKKOfonden vil altså ikke længere drive sociale tilbud. Herudover vil fonden udvikle aktiviteter til støtte for botilbud og udvikling af branchen for sociale tilbud.

”Der ligger en utrolig vigtig opgave i at sikre, at branchen for sociale tilbud med de rette ejendomme og den rette støtte til driften fortsat kan udvikle tidssvarende sociale tilbud til udsatte borgere i samfundet. Det arbejde vil EKKOfonden nu være endnu mere fokuseret på,” siger Torben Reese, der er bestyrelsesformand for EKKOfonden.

EKKOfonden, der er udviklet fra et privat iværksætterprojekt til en erhvervsdrivende non-for profit fond er et klasseeksempel, på virksomheders livsudvikling på socialområdet. Og det er de erfaringer, som fonden har høstet igennem de sidste 20 år i forhold til vækst af tilbud, erfaringen med at finde ejendomme, opbygge og udvikle, man fremover vil udbyde til branchen.

For de anbringende kommuner, borgere og pårørende vil ejerskiftet ikke betyde ændringer i dagligdagen. Alle medarbejdere fortsætter deres arbejde i Altiden EKKO fremgår det af pressemeddelelsen fra EKKOfonden.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply