Skip to main content

Coronakrisen buldrer derudaf og de offentlige hospitaler i Regions Syd har måttet skrue kraftigt ned for den almindelige behandling, men selv om ventetiden er steget for en række patienter, takker de fleste nej til at blive behandlet på et privat hospital. Det skriver Dagens Medicin.

I maj indgik Region Syddanmark ellers en aftale med fire privathospitaler om at tage imod patienter, der havde fået udskudt undersøgelser og planlagte operationer. Det drejer sig om Privathospitalet Mølholm, Privathospital Kollund, Aleris-Hamlet, Esbjerg og Capio CFR, Odense.

Privathospitaler er nemlig udpeget som en vigtig brik i beredskabet for at kunne håndtere de mange udskudte operationer under coronapandemien.

Tryghed under corona betyder mere end ventetid

Når kun hver femte patient I Region Syddanmark har valgt at takke ja til et hurtigere behandlingsforløb på et privathospital, handler det om, at nærhed og tryghed fylder mere hos patienterne end ventetiden, lyder det fra regionen.

Af et dokument fra regionen kan man læse, at der er store udsving mellem de enkelte hospitaler i forhold til, hvor mange patienter der siger ja til tilbuddet

 

På OUH har kun 15 pct. af de patienter, der har fået tilbud i det private, taget imod, på Sygehus Lillebælt 23 pct., på Sygehus Sønderjylland 27 pct. og på Sydvestjysk Sygehus har kun 11 pct. taget imod tilbuddet om at komme ud i det private.

 

Samlet set har kun lige godt 20 pct. af de patienter, der har fået tilsendt brev om tilbud i det private, taget imod dette tilbud. 

Udredningsretten er en patientrettighed som skal sikre, at patienterne bliver udredt hurtigt, så en eventuel behandling kan blive sat i gang. De patienter der kommer ind akut eller har livstruende sygdomme som kræft, er omfattet af særlige hurtigere forløb, har denne rettighed.

Hvis regionen ikke kan tilbyde udredning indenfor 30 dage, så har du ret til at vælge hel eller delvis udredning hos et af de privathospitaler, som Danske Regioner har indgået aftale med. Disse kan findes på www.sygehusvalg.dk

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply