Skip to main content

Der er mere end 82 procent forskel på den pris, som de danske kommuner tilbyder private leverandører af praktisk hjælp. Det viser en analyse fra Dansk Industri, som samtidig dementerer at de store forskelle skyldes regionale pris- og omkostningsforhold.De store forskelle kan ikke forklares med regionale pris- og lønforskelle. I Region Sjælland er der en forskel på 79,9 procent mellem den kommune med de laveste priser, og den kommune med de højeste priser.De store forskelle betyder ifølge Dansk Industri, at loven om frit valg på hjemmehjælpsområdet reelt er sat ud af kraft i store dele af landet.”Vi må konkludere, at der er nogen kommuner, som desværre ikke får talt alle omkostninger med. Så kan man lande på nogle timepriser, der er så lave, at der ikke er virksomheder som vil tilbyde deres ydelser i en kommune. Så har borgeren i realiteten ikke noget frit valg. Så kan man godt sige, at man har sat loven om frit valg ud af kraft,” siger branchedirektør Jakob Scharff fra DI.

KL svar

null

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply