Skip to main content

Fremtidens ældre vil i stort omfang betale ekstra af egen lomme for at få en række ydelser på et højere niveau, end det kommunerne tilbyder i dag. Det viser en analyse fra VIVE, hvor man har bedt en gruppe af 55-64 årige om at vurdere en række forskellige servicerpakker, hvoraf alle undtagen kommunens nuværende service havde en egenbetaling.De kommende ældre er i gennemsnit klar til at betale mellem 100 og 1.100 kroner ekstra pr. måned af egen lomme. Men der er store forskelle. De mest betalingsvillige er dels borgere med de største formuer og personer med en lav tro på, at velfærdssamfundet kan og vil sikre en ordentlig ældrepleje.Det her topper listen over tilkøb:Forskerne har undersøgt, hvilke ydelser de kommende ældre helst vil betale for.1) At hjælpen leveres af et fast team af hjælpere2) Et ekstra bad om ugen3) Muligheden for aktivitetstilbud4) Valgfrihed i typen af hjælp5) Tid til socialt samvær6) Målinger af helbredstilstand, som foretages af en sygeplejerske7) At hjælpen leveres inden for et aftalt tidsrum.Udover at listen giver et billede af, hvad de ældre  er klar til at betale for, så siger den ifølge rapporten også noget om, hvilke forhold de ældre især vil værdsætte at kommunen forbedrer.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply