Skip to main content

Samarbejde med nye mennesker og erfaring med virksomhedsoverdragelse er centrale kompetence for virksomheder på et udbudsmarked, for vilkåret i udbudsland er nemlig, at man vinder noget og man taber noget. Nu har plejevirksomheden Altiden Omsorg, så vundet et udbud på Frederiksberg, hvor de fra januar 2021 og de næste seks år kommer til at drive plejecentret Akaciegården og siden i 2022 det nye plejecenter på Betty Nansens Allé. (Betty III.)Men det er ikke hver gang man vinder og det giver en særlig erfaring, som de fleste udbydere lægger solid vægt på i deres udbudsmateriale. Evnen til at kunne overtage eller overdrage og ingen af de her kompetencer er, nogle man høster på skolebænken. Tryghed er et nøgleord i denne her sammenhæng, når der tales om medarbejdere og borgere.Altiden har erfaring med begge deleI sommers kunne man læse, at Jammerbugt Kommune hjemtog driften af to plejecentre Saltum og Solgården, der i godt fem år har været drevet af Altiden Omsorg. Her var der ifølge en pressemeddelelse et stærkt fokus på at både medarbejdere, beboere og pårørende var orienteret på en god måde om overdragelsen. (Hjemtagelsen)

Det var en klar politisk beslutning om at hjemtage opgaven. Når kommunen hjemtog opgaven, skyldes det, at man i kommunalbestyrelsen mente, at kommunen kunne gøre det billigere. Der var ingen kritik af kvaliteten, det handlede alene om den kommunale økonomi, fremgik det af en pressemeddelelse på kommunens hjemmeside.

”Vi har haft et solidt og upåklageligt samarbejde med Altiden i de år, de har drevet plejecentrene. Både ledelsen og medarbejdere har leveret kompetent service, hvilket vi såvel som beboere og pårørende har været glade for”, udtalte borgmester Mogens Christen Gade den gang.

Vinder to udbud i en kommune med ekstra penge

Med 20 års erfaring er Altiden blandt de mest erfarne plejevirksomheder på det danske udbudsområde og her glæder man sig naturligvis til at komme i gang med det fremtidige samarbejde med medarbejdere, beboere og pårørende, men foreløbigt tager man det roligt i stand still perioden, som er frem til den 6 oktober”Vi er glade for at været blevet valgt til at drive de to plejecentre på Frederiksberg. Kommunens store fokus på høj kvalitet, omsorg, selvbestemmelse og værdighed er også meget vigtige områder i Altiden. Så vi ser frem til  sammen at løfte opgaven og skabe en god og indholdsrig hverdag på de to plejecentre.” siger Miriam Toft, administrerende direktør i Altiden til OPS-Indsigt.På Frederiksberg har man i udbudsmaterialet blandt andet lagt vægt på at leverandøren har en høj kvalitet og kan skabe tryghed, livskvalitet og omsorg med fokus på selvbestemmelse og værdighed. 

Borgmester Simon Aggesen ser da også frem til samarbejdet og er særlig glad for, at Altiden med den nye aftale har lovet, at medvirke til at udbygge kvaliteten på de to centre:   

”De ældres vilkår er afgørende her på Frederiksberg, og vi lægger stor vægt på, at alle skal have et trygt og aktivt liv med gode oplevelser, det gælder særligt beboerne på vores plejecentre.” Siger han .For at kunne udbygge kvaliteten på kommunens plejecentre har kommunalbestyrelsen, lige afsat ekstra penge i budgettet for at sikre en god hverdag på alle kommunens plejecentre, fremgår det af en pressemeddelelse. 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply