Skip to main content

Blandt forskere, virksomheder og andre aktører er der opstået en jungle af CSR-relaterede begreber. Dobbelt bundlinje er et af dem, hvor man med et sæt af regnskabsprincipper har bundlinjer for både det sociale og virksomhedens økonomi. En virksomhed med dobbelt bundlinje måler ganske enkelt sine resultater på begge områder.

Det er den indstilling, som Gladsaxe kommune i samarbejde med Den Social Kapitalfond vil kickstarte blandt kommunens små og mellemstore virksomheder. 

”Kickstarter til dobbelt bundlinje” er et forløb, som skal være med til at gøre de deltagende virksomheder til socialt ansvarlige rollemodeller. Det sker blandt andet via skræddersyet rådgivning og forretningsudvikling. Formålet er at øge virksomhedernes omsætning og samtidig hjælpe udsatte borgere til at få foden inden for på arbejdsmarkedet.

På landsplan har vi mere end 220.000 udsatte danskere i den arbejdsdygtige alder som befinder sig uden for arbejdsmarkedet og Gladsaxe har, som i mange andre kommuner af den grund behov for tiltage som ”Kickstarter til dobbelt bundlinje” . 

Ser man alene på kommunefremskrivningen fra STAR i begyndelsen af september vil man kunne iagttage en fortsat stigning i ledighedsprocenten i Gladsaxe, hvilket betyder at det bliver endnu svære for de mere udsatte at komme i job.

Hos Den Sociale Kapitalfond ser man derfor gode muligheder i netop en kommune som Gladsaxe.

”Gladsaxe er et glimrende eksempel på en kommune, der er meget lydhør og omstillingsparat i mødet med virksomhederne. I ”Kickstarter til dobbelt bundlinje” bliver lokale virksomheder forretningsudviklet og skaber nye jobmuligheder for udsatte borgere,” siger Steen Malmberg, der er partner i Den Sociale Kapitalfond i en pressemeddelelse.

Virksomheden: ”En kanon rådgivning i forretningsudvikling” 

Move Innovation er en af de lokale virksomheder, som er en del af forløbet. Ingeniørvirksomheden har til huse på Dynamovej og planlægger allerede at ansætte en produktionsmedarbejder til september.

”Vi har tidligere prøvet at få mennesker på kanten af arbejdsmarkedet ind i vores virksomhed. Men vi har ikke været klædt ordentligt på til at håndtere det. Derfor er forløbet en kærkommen mulighed for os, og vi har fået en kanon rådgivning omkring forretningsudvikling indtil videre. Rådgivningen vil også hjælpe os til at skabe jobs uden for de kritiske funktioner, så vi kan møde de nye medarbejdere med fleksibilitet og samtidig give dem bedre rum til at løse opgaverne, siger CEO i Move Innovation Jørgen Ole Kjær.

Borgmesteren: ”Der skabes værdi for både erhvervsliv og udsatte borgere”

Gladsaxes borgmester Trine Græse er også begejstret for samarbejdet mellem virksomhederne og Den Sociale Kapitalfond. Hun ser det som et bevis på, at økonomisk vækst og social ansvarlighed sagtens kan forenes.

”Jeg er glad for, at vi er en del af dette forløb. Som verdensmålskommune er det vores ambition også at sikre social bæredygtighed, og initiativer som ”Kickstarter til dobbelt bundlinje” er netop et eksempel på, at der kan skabes værdi for både erhvervsliv og udsatte borgere på en og samme tid. Men det kræver, at man søger de muligheder, som fødes ud af stærke partnerskaber og har tålmodigheden til at afvente resultaterne. Og det har vi i Gladsaxe, siger Gladsaxes borgmester Trine Græse.

”Kickstarter til dobbelt bundlinje” blev oprindeligt udviklet af Den Social Kapitalfond i et pilotprojekt. I tre intensive måneder arbejdede virksomhederne sammen med en forretningsudvikler om at implementere en social model i deres virksomhed. 

Gladsaxe er en ud af seks kommuner, som aktuelt er en del af ”Kickstarter til dobbelt bundlinje”. 

Du kan læse mere om pilotprojektet her

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply