Skip to main content

Bill Gates har ikke levet forgæves…..

Jeg oplever, at der er kommet en kæmpe stigning i ting jeg skal dokumentere i et regneark. Jeg er helt sikker på, at modtagerne af mine regneark har brug for oplysninger og de giver mening et andet sted, men det laver ikke om på den ekstra opgave jeg har fået. 

Statens Serums institut skal hver uge bruge tal for nedenstående – det er derfor min opgave på ugentlig basis at indtaste nedenstående pr. dag i et regneark, der er lavet af en af de pædagogiske konsulenter:

 • Hvor mange børn der er mødt op? Fordelt på vuggestue og børnehavebørn.
 • Hvor mange børn der IKKE er kommet?
 • Om der er børn hjemme pga. corvid19 i husstanden?
 • Hvor mange ansatte jeg har i alt?
 • Hvor mange der har været fysisk på arbejde?
 • Hvor mange personaler der er syge (uanset om det er corvid19 eller anden sygdom)?
 • Hvor mange der holder fri af andre årsager?
 • Om jeg har udfordringer med kvadratmeter (hvem har ikke det?)

Min chef gjorde allerede i påsken opmærksom på, at vi skulle dokumentere nedenstående, som bruges til KL. 

 • Ekstraordinære udgifter til genåbningen minus personaleudgifter. 
 • Ekstraordinære udgifter på personale.

Fra økonomikontor fik vi en haste opgave i torsdags (som måske ikke havde spurgt min chef om, hvad vi allerede har sendt op):

 • Merudgifter på løn ved nedlukningen
 • Forventede merudgifter i resten af 2020 (den del blev trukket tilbage ved frokosttid mandag)
 • Merudgifter på personale ved genåbning frem til 10. maj (hvad mon der sker derefter?)
 • Øvrige merudgifter (det samme som jeg har beskrevet tidligere).

Jeg undrer mig over, at vi har IT systemer, hvor vi normalt registrerer børn om de kommet, syge eller holder fri. 

Vi har systemer, hvor vi registrerer sygdom, anden fravær og vikartimer hos personalet. Jeg forstår ikke, hvorfor nogle af de systemer ikke kan trække nogle af ovenstående tal, så 30 ledere i den samme kommune ikke skal sidde og svede over Bill Gates’ regneark.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply