Genåbning: Børn foran erhvervsliv

Del artiklen:
- Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Der mangler nogle mellemregninger for mig som mor. Hvorfor sendes børn ud i frontlinjen frem for mindre erhvervsdrivende, der kan have gavn af det, skriver Veronica Wolters-Petersen i dette indlæg.

Af Veronica Wolthers-Petersen,

Enlighten me!

 Er det nu en god idé, at vi sender børnene i front for at give hjemmearbejdende forældre “arbejdsro”? Vil de samme forældre ikke 14 dage senere være hjemme igen, dog uden mulighed for at arbejde, fordi børnene nu ikke kun er hjemme, men også syge? 

Hvorfor er det ikke de mindre erhvervsdrivende, som kan gå i front – dem, hvis levebrød er i fare
Hvis fx frisørerne og mindre serveringssteder fik lov at genåbne, ville smittekurven så ikke stige det nødvendige – blot blandt voksne?

Min datter er bange for at komme i skole igen. Vi har brugt energi på at lære hende, hvorfor afstand er vigtigt, og nu skal vi forklare hende, at hun godt kan returnere til hendes københavnske klasselokale med 28 børn, og hendes ligeledes københavnske SFO med 100 børn.

 “Men er Corona slut, mor?”

Nej min skat, det er det ikke. Og jeg forstår heller ikke, hvorfor du skal i skole igen.

Fra min stol savnes nogle mellemregninger. Jeg har jo ingen forudsætninger for at være enig eller uenig med regeringen – Jeg er bare uforstående og savner transparensen.

Hvem er klogere end mig? Jeg vil rigtig gerne forstå det.

Om Veronica Wolthers-Petersen

Veronica Wolthers-Petersen er mor og advokat