Skip to main content

Et flertal i Folketinget er blevet enige om en kunststøtteordning på 100 millioner kroner til kunstnere med både A- og B-indkomst.

Det oplyser Kulturministeriet tirsdag. 

Aftalen skal hjælpe kunstnere og kunsten, som er presset af coronakrisen i Danmark.

– Kunstens vilkår er trængte, fordi mange kunstnere lige nu ikke har mulighed for at lave og udøve kunst. 

– Mange kunstnere har en meget sammensat økonomi, som gør, at de falder uden for regeringens øvrige hjælpepakker, siger kulturminister Joy Mogensen (S) i en pressemeddelelse.

Den midlertidige kunststøtteordning retter sig mod kunstnere med A- og B-indkomst samt skattepligtigt overskud fra selvstændig virksomhed på mellem 100.000 og 800.000 kroner årligt. 

Kunstnerne, der ventes at tabe mindst 30 procent af sin indkomst som følge af coronakrisen, kan få dækket 75 procent af det forventede tab. Dog maksimalt 23.000 per måned.

Ordningen kan kun søges af kunstnere, der ikke har modtaget kompensation fra de øvrige hjælpepakker. Derfor estimeres det, at den vil koste 100 millioner kroner, som er det beløb, der er afsat.

Ordningen løber frem til 8. juni.

Det er regeringen, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative, Liberal Alliance, Alternativet og de fire grønne løsgængere, som står bag aftalen.

Der er tale om en delaftale, og således fortsætter forhandlingerne om ekstra støtte til kulturlivet.

/ritzau/

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply