Skip to main content

Jeg kan tydeligt mærke, at jeg begynder at flytte mit fokus fra den løbende daglige krisehåndtering, der på sær vis er blevet ‘new normal’ i forhold til driften, henimod en mental omstilling til at skulle tage min lokale del af ansvaret for den annoncerede kontrollerede, stille genåbning. Det føles lidt som et vakuum, og samtidig melder tankerne sig:Hvordan får vi på en god måde omprioriteret vores fokus og ressourcer fra det, vi troede, vi skulle i år, til det vi skal – uden at have noget præcist billede af, hvad vi skal endnu? Hvordan håndterer vi den kommende budgetproces, da det vil være som at læse i kaffegrums at mene noget særligt begavet om den økonomiske situation, vi står i til august, på nuværende tidspunkt? Hvordan tumler vi den trinvise genåbning, som det lyder til, vi kommer til at stå med, samtidig med at vi skal sikre medarbejdernes tryghed, sikkerhed og sundhed? Og andre lignende spørgsmål trænger sig på. Påsken bliver for mig og mange tusinde offentlige ledere et mentalt skiftespor.Det bliver svære at åbne end at lukke nedMandag aften markerede Statsministeren så, at det reelle skiftespor nu træder i kraft.Jeg er sikker på, at den langsomme genåbning bliver en større ledelsesmæssig udfordring end den delvise nedlukning. Som var ganske omfattende, må jeg sige. For nu begynder de modsatrettede hensyn at dukke op. Og forskellene mellem kommunerne og mellem områderne tydeliggøres.Herudover kommer medarbejdernes forskellige måder at forholde sig til risiko på. Indtil nu har sundhedsberedskaberne håndteret det virkelig imponerende flot. Måske fordi de personalegrupper også er dem, der mentalt er bedst gearet til opgaven, fordi deres uddannelsesmæssige baggrund, viden og erfaring hjælper? Statsministeren øgede kommunikationsopgaven med flere niveauerVi breder nu bevidst smitterisikoen ud til personalegrupper, der ikke er vant til at håndtere denne situation. Det vil medføre flere med bekymringer for eget og pårørendes sundhed. Det skal vi ledelsesmæssigt håndtere. Samtidig med den ret betydelige logistiske opgave med at genåbne på den mest hensigtsmæssige måde.Vi kommer også her til at fejle. Det må vi leve med. Derfor er kommunikationsopgaven lige øget med flere niveauer. For jo flere lokale forskelle, jo flere spørgsmål og ‘hvorfor?’.Vi får travlt i påsken. God arbejdslyst til alle mine lederkolleger i kommunerne.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply