Skip to main content

Frederikssund er kendt for det vingeskudte by-projekt af samme navn, hvor en helt ny by med 20.000 indbyggere skulle skyde op på en mark uden for Frederikssund, løb enddnu engang ind i problemer i sommeren 2019.Kommunen og hovepentredrænøren G.V.L Entreprise A/S rendte ind i nogle uenigheder om den nye svømmehal, som skal opbygges i den ligeså nye iIdrætsby,  der er placeret midt imellem Frederikssund centrum og den nordlige del af Vinge.

Uenighederne har drejet sig om  forsinkelse af den bl.a. på grund af en sen byggetilladelse og en række praktiske forhold. Ansvaret for forsinkelserne og de tidsmæssige og økonomiske konsekvenser er det, man ikke har kunnet enes om. Konflikt > Meidiation > Forlig > Samarbejde

Konflikten førte til en sag ved Voldgiftsnævnet for byggeri og anlæg, som har stået på siden i sommers. Men kommunen og G.V.L, som er totalentreprenør på projektet, har arbejdet på at indgå en forligsaftale, og det er altså nu lykkedes, og derfor ophører voldgiftsagen. Forligsaftalen betyder, at voldgiftsagen ophører, og at svømmehallen kan stå klar til sommer, lyder det i pressemeddelelsen, der dog ikke nævner, om aftalen er forbundet med ekstraudgifter kommunen – og i givet fald hvor store

“Sammen med Frederikssund Kommune er det lykkedes at finde en løsning gennem en mæglingsproces, så en dyr og langvarig voldgiftssag undgås, og vi er glade for nu fuldt ud at kunne fokusere på at færdiggøre svømmehallen,” lyder det fra G.V.L Entreprise i den pressemeddelelse som kommunen har udsendt.OPS-Indsigt ville  godt have haft en kommentar fra direktør og ejer Allan Pagh Hansen, da GLV Entreprise A/S er ikke uvant med voldgiftssager i det Nordsjællandske.Tvister i byggebranchen er en guldgrube for advokaterTvister er en del af virkeligheden i bygge- og anlægsbranchen og de løses med voldgift har GLV Entreprise i november udtalt til Licitationen – Byggeriets Dagblad.   GLV Entreprise A/S  har efter at have afsluttet striden med Frederikssund en anden og langvarig voldgiftssag kørende på sjette år.Det drejer sig om Vilhelmsroskolen i Fredensborg, hvor kommunen tilbageholder 6.3 millioner kroner og kræver yderligere godt 20 mio. kr. af entreprenøren GVL Entreprise, der var hovedentreprenør på byggeriet af den nye Vilhelmsro Skole, der blev indviet for syv år siden.I samlet seks år har kommunen og  GVL Entreprise været i strid om denne sag.Her kunne man godt have brug for en mæglingsproces, som den i Frederikssund mhp at få sagen afsluttet i en konstruktiv dialog, uden voldgift, for dem der  tjener mest på dette er advokaterne. 

Svømmehallen er klar til sommer og alle glæder sig

Forliget i Frederikssund betyder, at svømmehallen kan stå klar i løbet af august. 

Og har har man en meget glad borgmester “Vi har selvfølgelig været ærgerlige over forsinkelserne, men kan nu i kraft af den indgåede forligsaftale glæde os til, at svømmehallen snart tages i brug, siger borgmester John Schmidt Andersen (V).

Selve svømmehallen kommer blandt andet til at indeholde et 25 gange 25 meter bassin med ti baner, et børne- og wellnessbassin, et børne- og øvelsesbassin samt et modstrømsbassin til teknisk træning og genoptræning.”Vi er tilfredse med, at vi nu har fundet en løsning, som betyder at svømmehallen kan åbne til sommer.  Vi har inddraget forskellige foreninger og borgere i processen, og det er glædeligt, at de snart kan afprøve dens mange spændende faciliteter,” siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Jesper Wittenburg.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply