Skip to main content

Herlev-entreprenøren B. Nygaard Sørensen vandt hovedentreprisen for opførelse af ny teatersal ved Odsherred Teater i Nykøbing. Det skete med et bud på 24.1 millioner kroner.Mandag den 27. januar 2020 underskrev direktør Lars Nybjerg fra Bygningsfonden Odsherred Teater i nærvær af tilbudsleder Jens Molter fra B. Nygaard Sørensen kontrakten på Odsherred Teater. Entreprenørfirmaets direktør var grundet sygdom forhindret i at deltage.Torsdag den 30. januar indgav entreprenørvirksomheden fra Herlev så selv en konkursbegæring ved Sø- og Handelsretten.

Et tilbudsmateriale med stærk vægt på brug af lokale håndværkereI tilbudsmaterialet lagde BNS stærk vægt på, at der skulle indhentes aftaler med lokale håndværksfirmaer om under-entrepriserProjektleder Poul Malmvig Sørensen, Odsherred Kommune, oplyste tidligere på ugen til Sjællandske, at B. Nygaard Sørensen A/S var i fuld gang med at forhandler med lokale firmaer om under-entrepriserne på el-arbejde, stålkonstruktioner, tømrer-, murer- og maler-arbejde, samt have og anlæg.

“Det er ret markant, som B. Nygaard Sørensen lægger vægt på at bruge lokale underleverandører. Det er stort set alle fag, der søges forhandlet på plads med lokale underleverandører, og det har været et positivt element, som har vægtet i vores vurdering af firmaets tilbudsmateriale,” sagde Poul Malmvig Sørensen.

Arbejdet  skulle efter planen igangsættes i starten af februar med aflevering sidst i februar 2021, således at den nye teaterbygning på 1000 kvadratmeter og med 250 siddepladser var klar til brug til en premiereforestilling i maj 2021.Vil sandsynligvis kigge mod nummer 2Ved henvendelse til Odsherred Kommune skriver kommunaldirektør Claus Steen Madsen i en mail til OPS-Indsigt:”I næste uge er der aftalt møde mellem kommunen og bygningsfonden, hvor vi vil tage stilling til det videre forløb..”I forhold til det kritiske tidspunkt, som kommunen har modtaget den beklagelige melding om konkursen, går er der i kommunen en forventning om at man vil kigger mod nr. 2 i udbuddet.

Der var fire entreprenørvirksomheder der har afgivet bud:Anker Hansen & Co, Elindco, Base, B. og så  Nygaard Sørensen (BNS), der gik konkurs torsdag.Meget tyder ifølge mediet Licitationen på at det var en kendelse i en MgO-sag, der har været med til at trække tæppet væk under B. Nygaard Sørensen A/S 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply