Skip to main content

Spadestikket til det nye plejehjem Fribo Holte blev taget ved et stort arrangement i den forløbende uge.

Byggeriet kommer til at varer det næste års tid og bliver i øvrigt kommunens første friplejehjem.”Vi ved, der bliver brug for de 72 boliger, som Fribo Holte kommer til at tilbyde. Befolkningssammensætningen ændrer sig markant i disse år. Om ti år er der 150.000 flere ældre over 80 år, og der vil være brug for 10.000-13.000 flere plejehjemspladser på landsplan,” sagde Miriam Toft administrerende direktør i Altiden i hendes tale. Det nye plejehjem bliver nabo til blandt andet Skovly Skolen og Børnehuset “Visionen er at skabe et byggeri, som placerer mennesket og fællesskabet i centrum, med fokus på hjemlighed, tryghed og samvær. Med åbne haver og offentlige stier inviterer Fribo Holte til fællesskab og samvær på tværs af generationer, både i hverdagen i ejendommens caféområde og ved særlige begivenheder,” siger Klaus Ahm, der er ansvarlig for projektet hos NREP.

Miriam Toft så i hendes tale positivt ind i fremtiden” Vi glæder os til det kommende samarbejde med kommunen. På Fribo Holte vil det gode hverdagsliv være i centrum med fokus på oplevelser, natur, fællesskaber og tryghed. Vi vil gerne skabe et hjem, hvor der er plads til at være sig selv sammen med andre, og hvor man har stor valgfrihed til at skabe en indholdsrig dag med gode oplevelser – både store og små.” sagde hunByggeriet indeholder en stribe løsninger, som både øger bæredygtigheden i byggeriet og skaber tryghed for beboerne.

Det er tanken at man at bruge trådløse installationer kan reducere mængden af kabler betydeligt og sammen med smart lysstyring og evidensbaseret døgnrytmelys, skabe øget tryghed og trivsel og sparer samtidig ressourcer. Desuden vil et solcelleanlæg forsyne bygningen med grøn elektricitet..

Fællesskab på tværs af generationer og offentlig adgang Når Fribo Holte står færdigt, vil over halvdelen af arealerne på Skovlygrunden fortsat være tilgængelige for alle. Skolebørn og beboere på villavejene har mulighed for at gå på opdagelse i det grønne område, hvor plejehjemmets beboere har adgang til åbne haver langs bebyggelsen. Samtidig bevares et ca. 20 meter bredt grønt område mod de omkringliggende villaer.Fribo Holte skal drives af Altiden, der i forvejen driver seks plejecentre i Danmark og leverer velfærdsydelser til kommuner inden for socialområdet. Et friplejehjem giver mulighed for at tilbyde individuelle løsninger og mere valgfrihed. Selvom et friplejehjem er privat drevet, ligger boligudgiften på niveau med kommunale tilbud og er tilskudsberettiget på samme måde. Derudover er der mulighed for at købe ekstra ydelser, der ligger ud over det normale tilbud som fx rejser, ledsagelse og ekstra praktisk hjælp, der ikke er en del af visiteringen. 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply