Du kan nu se frem til to digitale postkasser

Del artiklen:
Foto: Claus Bech/Scanpix 2014

Netcompany har vundet udbuddet om digital post til det offentlige. Det betyder, at du nu kan nu se frem til at skulle åbne to digitale postkasser.

Af Steen Houmark

Netcompany har ifølge Altinget vundet retten til at udvikle og drive den offentlige postkasse, som hidtil har været drevet af e-boks.

Der er nu banket en væg op i danskernes nuværende digitale postkasse, hvor breve fra det offentlige og en stor del af det private havner i samme digitale postkasse, nemlig i e-Boks. Men sådan kommer det sandsynligvis ikke til at være i fremtiden.

Læs i øvrigt tidligere indlæg: Er det fornuftigt at bringe central infrastruktur i udbud?

Borgerne vil antageligvis fremover få henvendelser det offentlige og private i to forskellige  postkasser.

Det står klart, efter at flere kilder har fortalt til Altinget, at Netcompany har vundet udbuddet med at drive den offentlige postkasse, Digital Post.

Forudsat Netcompany  er vinderen ligger der et større arbejde foran med at sikre, at private leverandører af post kommer til at levere ind til den nye løsning fra Netcompany, således at både offentlige og privat ‘pligtpost’ vises ét sted. Hermed vil vi som forbrugere opleve en konkurrence mellem to leverandørere også efter udbuddet

I dag har e-Boks over 30.000 private og offentlige virksomheder i hele Norden, som leverer post via den nuværende digitale postkasse.

Vi får efter alt at dømme to forskellige udbydere til digital post fra henholdvis offentlige og private aktører, skriver Altinget.

Digitaliseringsstyrelsen har valgt at udbyde Digital Post for at “udvikle en enkel og tidssvarende løsning”.

Ifølge administreremde direktør hos e-Boks, Ulrik Falkner Thagesen er det for tidligt at sige, hvorvidt afgørelsen betyder, at det bliver vanskeligere for danskerne at tilgå deres digitale post.

“Men jeg kan ikke se, hvordan det skulle kunne blive nemmere,” siger han.

Lisbeth Bech Poulsen, der sidder med sagen i Finansudvalget for SF, vil ikke kommentere direkte på afgørelsen: “Jeg kan helt generelt sige, at jeg er bekymret for projektet, den samlede pris, og hvordan det skal bruges af almindelige borgere,” skriver hun dog i en sms til Altinget.

e-Boks fortsætter med at drive postkassen for kommunikationen med private aktører, når de eksempelvis sender lønseddel til danskerne.

Da udbuddet, der er estimeret til 215 millioner kroner, stadig er i gang, ønsker Netcompany ikke at udtale sig til Altinget. Det samme oplyser Digitaliseringsstyrelsen og Finansministeriet.