Skip to main content

Af Arne Ullum, arne@nb-medier.dkDe danske kommuner må næste år bruge 19,1 milliarder kroner til anlæg, og det er et markant løft i forhold til de 17,8 milliarder, som kommunerne må bruge i år.”Kommunerne har igennem en årrække haft et stort efterslæb på at bygge nyt og renovere fx skoler, daginstitutioner og veje. Samtidig stiger borgernes forventninger til de rammer, der omgiver vores velfærdsinstitutioner. Jeg er derfor glad for, at regeringen anerkender, at tidssvarende velfærd kræver investeringer – også i mursten og asfalt,” siger Martin Damm.Reelt bliver der sandsynligvis ikke tale om det store løft. Kommunerne har i 2018 overskredet anlægsrammen markant, og meget tyder også på, at det vil ske i 2019. Derfor kan den større ramme blot betyde, at kommunerne i 2020 reelt overholder den aftalte ramme.Forhøjelsen af anlægsrammen svarer til syv procent, og det glæder brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder indenfor el, vvs og metal.“Det er ingen hemmelighed, at folkeskoler og institutioner mange steder er nedslidte og lider under dårligt indeklima. Forhåbentlig vil de ekstra penge blive brugt til at skabe mere frisk luft i vores skoler og institutioner. Det er hårdt tiltrængt og vil styrke både indlæring, helbred og det generelle velbefindende for elever og lærere,” siger Simon O. Rasmussen, underdirektør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply