Skip to main content

Antallet af konkurser er generelt faldende. August bød på det hidtil laveste antal og det gælder særligt for virksomheder i plejesektoren. Her er vi på det laveste siden 2013. Antallet af konkurser faldt i august, oplyser Danmarks Statistik. En sektor som er særlig interessant at se på er plejesektoren som for nogle år siden var frygteligt præget af konkurser. Det billede ser nu ud til at være markant ændret og følge den almindelige tendens. 

Kilde: konkursindex.dk Generelt har markant færre virksomheder måtte dreje nøglen om i august sammenlignet med måneden før. Faktisk er antallet af konkurser det laveste i år. Ifølge Danmarks Statistik var der 615 konkurser i august.

 Konkurserne medførte 655 tabte fuldtidsjob, hvilket var 17 procent færre end i juli. I forhold til plejevirksomhederne ser væsentligt anderledes ud. Her er antallet af berørte ansatte faldet fra 100 i 2018 til 1 med udgangen af august 2019.

Kilde: Konkursindex.dk – En database der opdateres af FOA  

 I Dansk Byggeri glæder man sig særligt over udviklingen, hvor cheføkonom Bo Sandberg konstatere at talene fra August, samlet set er de laveste antal siden efteråret 2016 /hou/ritzau/

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply