Skip to main content

Center for Offentlig Innovation pilottester i år Innovationspraktikken på tværs af den offentlige og private sektor.En gang årligt afholder COI Innovationspraktikken. Innovationspraktikken er skabt for at gøre det lettere for offentlige arbejdspladser, medarbejdere og ledere at lære af hinanden – på tværs af den offentlige sektorSygeplejersker i praktik hos en it-virksomhed. En kontorchef i praktik hos en privat fødevareproducent.Det kan blive virkeligheden, når medarbejdere og ledere fra hele den offentlige sektor senere på året skal i praktik i private virksomheder.Innovationspraktikken, som Center for Offentlig Innovation (COI) står bag, bliver i år målrettet, så den går på tværs af den offentlige og private sektor.

Har meget at lære af hinanden

Det sker for at målrette praktikken et af COI’s nye strategiske udviklingsfelter: styrket innovationsfokus i offentlig-privat samarbejde.“Vi kan se, at rigtig mange får noget ud af at deltage i praktikken – tre ud af fire fortæller, at de har haft konkret nytte af at deltage, og ni ud af ti anbefaler andre at være med. I år målretter vi den, så offentligt ansatte kan komme i praktik hos private virksomheder. Vi tror på og kan se, at offentlige og private arbejdspladser har meget at lære af hinanden,” siger innovationskonsulent i COI Niels Jakobsen.Han understreger, at årets Innovationspraktik er en mindre forsøgsordning, hvor COI vil sende offentligt ansatte i praktik hos en række private virksomheder. Erfaringerne herfra vil blive brugt i det videre arbejde med udvikling af Innovationspraktikken.

Ny inspiration, viden og relationer

Praktikken bliver som tidligere afholdt i uge 37 og skal føre til, at både de offentligt ansatte og private virksomheder får ny inspiration og udveksler viden og erfaringer og for at opleve de mange paralleller, der er mellem de to sektorer, når det gælder arbejde med innovation.“Innovationspraktikken er en genvej til at få inspiration til at løse sine arbejdsopgaver på en ny måde. Man bliver både klogere på, hvordan man selv arbejder, og lærer noget om andre. Vi ved, at tre ud af fire innovationer i den offentlige sektor er helt eller delvist genbrug af andres løsninger, og fire ud af fem innovationer sker i samarbejde med andre. Derfor vil vi nu udbrede praktikken til den private sektor, som i forvejen bidrager til at medskabe nye løsninger i den offentlige sektor,” siger Niels Jakobsen.Det er femte år i træk, at COI afholder Innovationspraktikken. Blandt tidligere deltagere er bibliotekarer, undervisere, byplanlæggere, konsulenter, teamledere, direktører, sagsbehandlere og socialpædagoger.

FAKTA om COI`s innovationspraktik
  • En gang årligt afholder COI Innovationspraktikken. Innovationspraktikken er skabt for at gøre det lettere for offentlige arbejdspladser, medarbejdere og ledere at lære af hinanden – på tværs af den offentlige sektor.
  • Innovationspraktikken er et gratis tilbud. Erfaringerne viser, at både værter og praktikanter får et nyt og værdifuldt blik på egen opgaveløsning, og at praktikken giver konkret nytte på arbejdspladsen.
  • Som noget nyt målretter COI i år praktikken, så den går på tværs af den offentlige og den private sektor. Det sker for at målrette praktikken et af COI’s nye strategiske udviklingsfelter: styrket innovationsfokus i offentlig-privat samarbejde.
  • Det er offentligt ansatte, der kan komme i praktik i private virksomheder – ikke omvendt. Offentligt ansatte, der vil i praktik hos andre offentlige arbejdspladser, får også mulighed for at deltage i årets praktik.

Læs mere om COI’s Innovationspraktik på: coi.dk/ipraktikKilde: Pressemeddelelse fra COI leveret af Ritzau

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply