Ugen med OPS

Falck lancerer online-læge og Dansk Industri beskylder kommunerne for at være ”hjemmeblinde”. Samtidig viser nye tal fra finansministeriet, at forbruget af konsulenter falder mere end politikerne siger og ny rapport viser kæmpe effektiviserings-potentiale af vandsektorens monopol. Læs de fire spots.
Ved udgangen af 2021 skal alle privathospitaler være en del af sundhedsjournalen

Privathospitalerne kommer på sundhedsjournalen

For at give bedre overblik over patienterne bliver privathospitaler en del af sundhedsjournalen. Dermed kan man udveksle patientdata mellem de offentlige og private hospitaler

Ugen med OPS

Virksomheder baner vej for genåbningen ved at stille know how og maskinel til rådighed, samtidig betaler en entreprenør en million hjælpekroner tilbage, mens en af regionerne ikke vil rykke ud med, hvor mange milliarder de har brugt på værnemidler. Læs de tre spots her

Regeringen og kommuner svigter private velfærdstilbud

Det er bemærkelsesværdigt, at KL mener, at de private velfærdsleverandører antages at kunne finansiere meromkostninger i forbindelse med covid-19 inden for det eksisterende budget, mens kommunerne har brug for ekstra penge fra regeringen. Skriver Felix Dalker Sekretariatsansvarlig i Dansk Sundhed og Velfærd
En lang række planlagte operationer er blevet aflyst i forbindelse med coronakrisen, det har givet en pukkel, som nu skal løses af privathospitalerne

Private sygehuse træder igen til for at afvikle patientpukkel

To måneder henne i coronakrisen erkendes det, at der er opstået en pukkel af patienter i det offentlige sygehusvæsen, som nu skal nedbringes af private. Brancheorganisationen Sundhed Danmark har straks erklæret sig klar.

Sport, motion, folkesundhed og fitnessbranchen er i frit fald

Næsten 40 % af alle aktive danskere er holdt op med at dyrke sport under coronakrisen viser en ny undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut. Regeringens ekspertgruppe for genåbning erkender betydelig usikker i deres analyse. Folkesundhedsperspektivet er ikke inddraget. Alligevel fastholdes lukningen af fitnesscentre for 800.000 brugere.
Træning er ikke noget alle har mulighed for eller alle kan få sig selv til med mindre de er under ordnede rammer som et fitnesscenter

Fitnessbranchen kan løfte tabt folkesundhed tilbage

Folkesundheden er under pres. 1.2 millioner får nu deres dopaminfix i køleskabet frem for ved aktivitet i fitnesscenteret. Branchen er skrevet ud af den politiske debat om genåbning uden, at nogen taler højt om konsekvenserne for folkesundheden, skriver direktør for Frederiksværk Træningscenter, Freddy Hejgaard.

Kommunerne har købt værnemidler for over en milliard på fire uger

Kommunalt Værnemiddel-Indkøb (KVIk) har virkelig trukket af på et marked, hvor priserne er steget op til en faktor 16. 'Og det stopper ikke her,' siger indkøbschef Annette Juhl Winther om det gigantiske indkøb. Læs, hvor langt, hun tror, vi kommer op og hvilke gashåndtag, der styrer indkøbene.
Fordelingen af værnemidler sker ikke efter antal bekræftede COVID-19 smittede per 100.000 indbyggere fordelt på kommuner inden for de seneste 7 dage, men efter befolkningstal.

Fordeling og betaling af værnemiddels-milliarden

KVIk, der er kommunernes centrale indkøbsfunktion af værnemidler, har på fire uger indkøbt for over 1 milliard kroner. De skal nu fordeles og betales af kommunerne. I Ballerup er man med på at løfte i flok, hvis det kommer dertil, siger kommunaldirektør Eik Møller til OPS-Indsigt
KL foreslår en national plan for lageropbygning, så der er værnemidler nok til de første uger af en pandemi. (Arkiv)

KL opfordrer regeringen til national plan for værnemidler

Både medarbejdere og borgere skal være trygge ved, at der er de værnemidler, der er brug for under en pandemi. Derfor opfordrer KL regeringen til at få lavet en national plan for værnemidler.

Corona giver mulighed for nyt vækstmarked for privat rengøring i dagtilbud og skoler.

Udbruddet af coronavirus har haft store konsekvenser for rengøringsbranchen, hvor flere servicevirksomheder har måtte afskedige medarbejdere. Regeringens økonomiske tilskud til ekstra rengøring og hygiejneløft kan skabe nye jobs på et presset marked.

Kunstig intelligens kan nu identificere, om du får behov for respirator

To private virksomheder samt forskere og læger fra danske universiteter og hospitaler har udviklet en algoritme, som kan forudsige behovet for respiratorbehandling, flere døgn før en kritisk tilstand udvikler sig.