Sonja Marie Jensen (S), mener ikke, at Nyborg Kommune skal være reklamesøjle for ulighed i samfundet. (Arkiv)

Nyborg Kommune giver medarbejderne mulighed for privat sundhedsforsikring

Efter fire års forarbejde kan medarbejdere i Nyborg Kommune nu tegne en privat sundhedsforsikring, men det har mødt ideologisk modstand fra dele af byrådet, selvom det var et klart ønske fra medarbejderne.
I løbet af et år skal deltagerne afgive tre blodprøver. I denne uge testes de første. (Arkivfoto)

Privat gigant tilbyder familie og medarbejdere antistoftest

Novo Nordisk bruger sin enorme personalekapacitet til at går foran med et samfundsprojekt, der skal gøre os klogere på udbredelsen af antistoffer og vise om tidligere smittede bliver immune.
"Overordnet set går hele initiativet ud på at inspirere unge mennesker i naturvidenskab. Forstå, at det er via naturvidenskabelig og teknisk forskning og udvikling, at vi skal løse dette problem, menneskeheden står over for," siger adjunkt Thomas Tørring (i midten), der leder projektet for Aarhus Universitet.

Millioner fra Novo Nordisk skal hive gymnasieelever ind i kampen mod resistens

I et crowdsourcing-projekt ved Aarhus Universitet er det meningen, at tusinder af gymnasieelever skal sendes ud og vender hver sten i den danske fauna i jagten på bakterier, der kan producere ny antibiotika i kampen mod antibiotikaresistens.

Privat støtte af offentlig forskning afgørende for nye sundhedsløsninger

Novo Nordisk Fonden finansierer 10 % af den offentlige forskning og det giver et godt grundlag for offentlig og privat innovation viser en ny rapport. Læs her om konkrete effekter
Frank Heidemann (S) er irriteret på Venstreborgmesteren i Ikast-Brande Kommune, som han mener, har tilsidesat ham i sag om udliciteringsforsøg i hjemmesygeplejen. (Arkiv)

Udlicitering af sygepleje udløser ophedet debat

Et forsøg med udlicitering af hjemmesygepleje kommer ikke stille fra start. Udvalgsformand i Ikast-Brande føler sig tilsidesat af borgmester i beslutningen om forsøget og frygter for både professionalisme og kvalitet i sygeplejen.

Ugen med OPS

Falck lancerer online-læge og Dansk Industri beskylder kommunerne for at være ”hjemmeblinde”. Samtidig viser nye tal fra finansministeriet, at forbruget af konsulenter falder mere end politikerne siger og ny rapport viser kæmpe effektiviserings-potentiale af vandsektorens monopol. Læs de fire spots.
Ved udgangen af 2021 skal alle privathospitaler være en del af sundhedsjournalen

Privathospitalerne kommer på sundhedsjournalen

For at give bedre overblik over patienterne bliver privathospitaler en del af sundhedsjournalen. Dermed kan man udveksle patientdata mellem de offentlige og private hospitaler

Ugen med OPS

Virksomheder baner vej for genåbningen ved at stille know how og maskinel til rådighed, samtidig betaler en entreprenør en million hjælpekroner tilbage, mens en af regionerne ikke vil rykke ud med, hvor mange milliarder de har brugt på værnemidler. Læs de tre spots her

Regeringen og kommuner svigter private velfærdstilbud

Det er bemærkelsesværdigt, at KL mener, at de private velfærdsleverandører antages at kunne finansiere meromkostninger i forbindelse med covid-19 inden for det eksisterende budget, mens kommunerne har brug for ekstra penge fra regeringen. Skriver Felix Dalker Sekretariatsansvarlig i Dansk Sundhed og Velfærd
En lang række planlagte operationer er blevet aflyst i forbindelse med coronakrisen, det har givet en pukkel, som nu skal løses af privathospitalerne

Private sygehuse træder igen til for at afvikle patientpukkel

To måneder henne i coronakrisen erkendes det, at der er opstået en pukkel af patienter i det offentlige sygehusvæsen, som nu skal nedbringes af private. Brancheorganisationen Sundhed Danmark har straks erklæret sig klar.

Sport, motion, folkesundhed og fitnessbranchen er i frit fald

Næsten 40 % af alle aktive danskere er holdt op med at dyrke sport under coronakrisen viser en ny undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut. Regeringens ekspertgruppe for genåbning erkender betydelig usikker i deres analyse. Folkesundhedsperspektivet er ikke inddraget. Alligevel fastholdes lukningen af fitnesscentre for 800.000 brugere.
Træning er ikke noget alle har mulighed for eller alle kan få sig selv til med mindre de er under ordnede rammer som et fitnesscenter

Fitnessbranchen kan løfte tabt folkesundhed tilbage

Folkesundheden er under pres. 1.2 millioner får nu deres dopaminfix i køleskabet frem for ved aktivitet i fitnesscenteret. Branchen er skrevet ud af den politiske debat om genåbning uden, at nogen taler højt om konsekvenserne for folkesundheden, skriver direktør for Frederiksværk Træningscenter, Freddy Hejgaard.