En genåbning vil kræve en langt større testkapacitet

FOA mener, at coronatest ligger tryggest i det offentlige. I Dansk Industri peger branchedirektør Jacob Scharff på, at vi allerede har for lidt testkapacitet og derfor vil få behov for den private sektors op- og nedskaleringskompetencer under genåbningen. Læs hvorfor.
Det er et generelt problem, når det offentlige sender opgaver i udbud, at man har et ensidigt fokus på prisen og det er skadeligt, mener FOA og det er Dansk Erhverv enig i.

Analyse: Regionernes udbudsfokus bærer dele af ansvaret for testkaos

Efter testkaos foreslår flere partier, at opgaven løses i det offentlige. ” Nogle opgaver er for vigtige til at være omfattet af normale udbudsregler,” lyder det fra FOA, men det er lettere sagt end gjort og desuden bør man i den konkrete sag også se på regionernes medansvar, skriver redaktør Steen Houmark.
I flere kommuner vil skolelærerne blive oplært til at pode hinanden 2 gange ugentligt, når de yngste vender tilbage mandag.

Kommunale medarbejdere skal oplæres af private i at lynteste

Falck og Copenhagen Medical skal oplære kommunale medarbejdere i at teste kollegerne på skoleområdet. En borgmester mener det er mere fleksibelt. Danmarks Lærerforening mener det er for intimt. Læs også hvordan KL forsøger at få kommunerne til at spille med.
Billede af medarbejder fra sygehus med egen rengøringsafdeling. (Arkiv)

Region Midtjylland vil hjemtage endnu en opgave

Region Midt har besluttet at hjemtage rengøringen på Aarhus Universitetshospital, som siden 2017 har været udliciteret. Hjemtagningen vil koste over 13 millioner kroner i merudgifter. ”Det giver en diskussion af politisk ideologisk karakter,” siger Carsten Kissmeyer (V), næstformand i regionsrådet.
Fra 1 april 2020 er Falck ude af Region Nord som ambulanceoperatør. - Foto Ålborg Sygehus

Falck taber igen på pris til mindre spiller

Falck tabte i januar det regionale testudbud og taber nu igen et regionsudbud. Denne gang halvdelen af ambulancekørslen i Region Nord, til et selskab stiftet af tidligere ansatte. Den anden halvdel hjemtages af regionen, da man vil bevare konkurrencen på markedet, lyder det fra regionen.

Private virksomheder skal sætte turbo på vaccinationsprogrammet

For en måned siden opfordrede private virksomheder regionerne til at bringe vaccinationsopgaven i udbud, så kom der forsinkelser i vaccineleverancen. Nu kommer opgaven så i udbud med støtte fra uventet kant. Læs hvad der er op og ned.
Alle kommuner er blevet tildelt en kvote for antigentest ift. befolkningstallet. Kvoten gælder både kommunale, private og selvejende institutioner

Kviktest – Nu også til private velfærdstilbud

I de første 14 dage af februar kommer plejehjemssektoren til at lægge beslag på al mobil testkapacitet. Socialområdet og daginstitutionsområdet kommer i anden række og private velfærdstilbud skal henvende sig til beliggenhedskommunen, som står for prioritering og planlægning.

I Region Syd takker de fleste nej til behandling på privathospital

Kun 20 % af patienterne i Region Syd takker ja til behandling på et privathospital. Ventetiden betyder ikke så meget under coronakrisen.
"Få bestilt mobile testenheder med det samme," sagde justitsminister Nick Hækkerrup til kommunerne for 10 dage siden.

Test- og koordinationskaos i den offentlige bermudatrekant

Justitsministeren har bebrejdet kommunerne og borgmestrene har skældt ud over koordinationen af de mobile lyntest-enheder, som leveres af private leverandører, indkøbt af regionerne. Et sandt trekantsdrama hos de offentlige ordregivere.
Copenhagen Medical og Falck taber stort på pris i et udbud om lyntest.

Falck taber på pris i udbud om lyntest i alle regioner

Priserne på lyntest rasler ned. Det er resultatet af et udbud som de danske regioner har gennemført, hvor Falck, som har udført flest lyntest, taber opgaven. Regionernes valg giver dog bøvl i flere kommuner, der allerede havde lavet aftaler med Falck om mobiltest af personalet.
To selvejende hospitaler er gået sammen om at bistå det offentlige sygehusvæsen

Unikt samarbejde mellem det offentlige og private sygehusvæsen

To selvejende hospitaler, Epilepsihospitalet, Filadelfia i Dianalund og Sclerosehospitalet i Haslev bliver nu en del af coronaberedskabet i Region Sjælland. Det sker fordi regionen har brug for ekstra sengepladser uden for sygehusene til de almindelige patienter.
Taxa- og busbranchen står på spring for at køre ældre og svage borgere til vaccination, men nu kan kommunerne søge Motorstyrelsen om at bruge deres egne busser

Kommunerne vil transportere borgere til vaccination i egne busser

Taxa- og busbranchen bløder under coronakrisen og det har under hele krisen været et mantra, at det offentlige skulle understøtte den private sektor. Alligevel ser det nu ud til, at kommunerne selv vil stå for transporten af borgere til vaccination. Det er man skeptisk overfor i branchen.