Arkivfoto

Region Sjælland hjemtager transport af blodprøver

Transporten af blodprøver fra de praktiserende læger til hospitalerne hjemtages af regionen. Det har et politisk flertal besluttet. ”Det offentlige opgavetyveri er gået amok, ” lyder det fra de konservative, som er imod beslutningen.
Arkivfoto

Stor vækst i regionernes brug af privathospitaler

Privathospitalerne udgør et stående samfundsberedskab, der er en elastik eller harmonika, som regionerne kan trække i, når det offentlige mangler hospitalskapacitet. En stigning i henvisninger viser, hvor meget sundhedsberedskabet afhænger af den private sektor.
Der er ikke brugt meget plads på offentlig-privat samarbejde i regeringens sundhedsudspil

Sundhedsudspil næsten støvsuget for offentligt-privat samarbejde

Regeringens reformudkast på sundhedsområdet møder kritik fra flere sider. Udspillet kan ses som en liste af opgaver for det offentlige med minimal privat involvering. Et medie kalder det en udskydelsesreform, hvor mange af initiativernes gennemførelse er uvisse.
Flere store internationale tobaksgiganter mener, at tiltag fra en national handleplan mod børn og unges rygning er imod EU-lovgivning. De hiver Sundhedsministeriet i retten. (Arkivfoto).

Tobaksgiganter stævner ministerium for reklameforbud

Tre tobaksselskaber vil have rettens ord for, at tiltag med blandt andet reklameforbud ikke skal gælde dem.
Vi står på en brændende platform, hvor 30 % af PLO-lægerne er over 60 år og et sted mellem 10 – 15 % er over 65 og mange er på vej ud af arbejdsmarkedet, lyder det fra PLO-Sjælland i en kommentar til Region Sjællands udfordringer med at tiltrække læger (Arkivfoto)

Millionudgifter til lægevikarer spærrer for succes med regionale nærklinikker

I Region Sjælland spærrer vikarudgifterne for succes med at skaffe faste læger, for hvis man kan tjene kassen som vikarlæge, hvorfor så blive fastansat? - Situationen bider sig selv i halen, mener PLO. Hos Dansk Erhverv taler tallene for sig selv: ”Regionen bør genoverveje sin strategi.”
For at skaffe læger til ydreområderne har Region Sjælland oprettet en række regionale nærklinikker, men de har stort set kun været bemandet med lægevikarer viser en aktindsigt.

Region Sjælland poster millioner efter lægevikarer i nærklinikker

I en tid med lægemangel og stigende timepriser på lægevikarer var der kun én vikarvirksomhed, der i 2021 havde succes med at levere læger til Regions Sjællands tre nærklinikker inden for rammeaftalen, svarende til en omsætning på plus seks millioner kroner. Vi har kontaktet både region og virksomhed.
Region Midtjylland købte 43 millioner testkit med navnet Hughes Healthcare mellem 29. november og 20. december 2021 hos Medical Supplies. (Arkivfoto).

Region købte millioner af test hos spøgelsesfirma

Region Midtjylland indkøbte testkits hos et firma, der ikke var registreret til at levere medicinsk udstyr. Ekspert peger på at alle regler er brudt og Enhedslisten vil have en forklaring fra både Justitsministeren og Sundhedsministeren.
Gribskov Kommune truer udlejer med kondemnering, hvis ikke boligforhold på flere adresser bedres markant.

Kommune truer berygtede udlejere endnu en gang

Efter at Gribskov Kommune har varslet kondemnering af et byggeri, vil udlejer rette hurtigt op. Lige nu skal lejerne forberede sig på at flytte på hotel. Borgmesteren kalder det en kedelig sag.
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) holder pressemøde om behandlingsefterslæbet på sygehusene, mandag 7. februar 2022. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix).

Heunicke klar til at gå til private for at fjerne pukkel

Når den store pukkel af operationer skal afhjælpes, er regeringen parat til at inddrage private aktører.
Falck har drevet lyntestcentre i tre regioner i 2021, og det har trukket selskabets overskud i vejret.

Millioner af lyntest tredobler Falcks overskud

Falck har i 2021 næsten tredoblet overskuddet til 1,8 milliarder kroner. Det skyldes lyntest, viser regnskab.
Tænderne skal højere på dagsordenen i den sundhedspolitiske debat. Det er målsætningen for den nye brancheorganisation Dansk Tandsundhed, der repræsenterer en række virksomheder på tandlægeområdet. (Arkivfoto)

Tandlægekæder danner ny brancheforening

Bedre tandsundhed og uddannelse af flere tandlæger er nogle af hovedprioriteterne for tandlægekædernes nye brancheforening, Dansk Tandsundhed. ”Vi har i 15 år vidst, at der vil være voldsom mangel på tandlæger i 2030,” lyder det fra foreningens formand, der peger på, at der er flere håndtag at dreje på.
Staten har via Region Midtjylland købt 65 millioner selvtest for 1,4 milliarder kroner uden at sende opgaven i udbud først. (Arkivfoto)

Region får kritik for milliardkøb af selvtest uden udbud

Lektor i udbudsret mener, at myndighedernes beslutning om køb af selvtest ser kritisabelt ud. Man går ganske enkelt for langt i brugen af undtagelsesbestemmelserne.