Forligsmand Jan Reckendorff har sammen med Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) og Dansk Arbejdsgiverforening (DA) udarbejdet et samlet mæglingsforslag for OK 2020, som nu er vedtaget af begge parter..

Overenskomst vedtaget i skyggen af corona

Corona-spøgelset trækker en skygge ind over nye overenskomster på det private arbejdsmarked. Generelt spores kun forsigtig tilfredshed hos arbejdsgiverne. Hos FOA har medlemmerne afgivet et stort ja, men selve stemmeprocenten er faldet.
Lige nu øver en overkapacitet af personale på danske sygehuse sig i at corona-udbruddet tager fat

Vikarbranchen falder igennem sikkerhedsnettet

Ingen af hjælpepakkerne ser ud til at ramme vikarbranchen. Samtidig er indkøbet af vikarer i den offentlige sektor faldet drastisk på grund af personaleoverskud. Dansk Industri vurderer, at samfundet får stærkt brug for branchen i de næste faser.

Fagbevægelsen: OK20 er et løft til alle

"Vi har denne gang fået et lille, men historisk gennembrud om retten til uddannelse for ufaglærte," Siger FOA`s næstformand Thomas Enghausen i en kommentar til overenskomsterne på det private arbejdsmarked
Administrerende direktør i Microsoft Nana Bule

København og Microsoft vil via digitale kurser og matchmaking få akademikere i job

'Manglen på kvalificeret arbejdskraft begrænser digitaliseringen. Derfor må vi tænke i alternative baner,' siger administrerende direktør i Microsoft Nana Bule om baggrunden samarbejdet med København.

Fem parter investere millioner i nyt Center for Industriel Mekanik

SDU går sammen med Bitten & Mads Clausens Fond, LINAK, Region Syddanmark og Sønderborg Kommune om at oprette et nyt Center for Industriel Mekanik (CIM) . Den samlede investering beløber sig til mere end 93 mio. kr. frem mod 2030.
(Arkiv) STAR har forbudt Akademikernes A-kasse at tilbyde en sundhedsforsikring, der dækker i tilfælde af ledighed. A-kassen går nu i retten for at ændre afgørelsen.

A-kasse går i retten om forbud mod sundhedsforsikring

STAR har forbudt Akademikernes A-kasse at tilbyde medlemmer en sundhedsforsikring, der også kan hjælpe dem, hvis de mister jobbet.

Markedet for dansk undervisning af fremmedsprogede er ramt af politiske jojo-beslutninger

Med finanslovsforliget er markedet for sprogskoler igen udsat for beslutninger, der rykker markant rundt på vilkårene. At vinde et udbud her, er ikke det samme som at få en sikker markedsandel.
Free

Fremtidens velfærd: Udvikling eller afvikling?

Med blikket stift rettet mod de blinkende alarmer for fremtidens velfærd mødtes i sidste uge 200 af de mest indflydelsesrige chefer i Danmark til konference.
Jacob Holbraad, administrerende direktør i DA kræver arbejdsgivernes penge tilbage og mener at det er oplagt at bruge de kommende finanslovsforhandlinger til at bringe orden i sagerne.

Staten vedbliver med at sende regninger til arbejdsgivere for noget som er betalt

Staten har opkrævet milliarder for meget af arbejdsgivere i AUB (Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag). Nu kræver arbejdsgiverne pengene tilbage.
(Arkiv) Aalborg Kommune vil samtidig med en stor besparelse på beskæftigelsesområdet lægge beskæftigelsesindsatsen om til mere virksomhedspraktik, mindre uddannelse.

Aalborg skærer knap 65 millioner i beskæftigelsesindsatsen

Over to år vil Aalborg Kommune spare i alt 65 millioner på beskæftigelsesindsatsen - og altså ikke 100 millioner, som der tidligere var lagt op til. Besparelserne rammer bl.a. opkvalificering af ufaglærte, som regeringen satser på. Interview med borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S).

Markant vækst af sygeplejersker i den private sektor

I de sidste fire år har der været en markant vækst i antallet af sygeplejersker, der søger mod den private sektor, viser tal fra en analyse lavet af Dansk Sygeplejeråd. 

Kortere beslutningsveje i den private plejesektor tiltrak sygeplejerske

Antallet af sygeplejersker der søger ud i den private sektor er stærkt stigende viser en ny undersøgelse fra fagforeningen Dansk Sygplejeråd. OPS-Indsigt har talt med en af dem, der typisk søger ud i den private sektor.