Fem parter investere millioner i nyt Center for Industriel Mekanik

SDU går sammen med Bitten & Mads Clausens Fond, LINAK, Region Syddanmark og Sønderborg Kommune om at oprette et nyt Center for Industriel Mekanik (CIM) . Den samlede investering beløber sig til mere end 93 mio. kr. frem mod 2030.
Erhvervsminister Simon Kollerup. (S)

Ny fond skal føre til investeringer for milliarder i iværksættere og vækstvirksomheder

Modellen for dansk vækstkapital er internationalt efterspurgt bl.a. fordi det står for troværdigt offentligt-privat samarbejde. Nu har Erhvervsministeriet givet Vækstfonden mandat til at etablere Dansk Vækstkapital III.
Naturkraft bliver en oplevelsesarena, hvor naturens kræfter sættes i spil gennem leg og læring.

Stor oplevelsesarena til naturglade turister

Turisterne vil gerne lære mere, når de besøger naturen, derfor etableres vestkystens nye oplevelsesarena 'Naturkraft' nu i Ringkøbing Fjord-området, og finansieringen er på plads.

Jagt på eneretten som kammeradvokat

Statens brug af advokatfirmaet Poul Schmith som eneste kammeradvokat skal slutte, hvis det står til BACH Advokater. Opgaverne skal udbydes. Det afsløre breve sendt til Konkurrencestyrelsen.
Kommunerne bruger sandsynligvis langt flere eksterne konsulenter på handicapområdet end KL og Altinget har afdækket

Flere kommuner bruger konsulenter på handicapområdet end tidligere afdækket

Meget taler for, at kommunernes brug af konsulenter på handicapområdet er større end afdækket af Altinget og KL og det kan blive et problem, hvis Ankestyrelsen alene bruger KL`s tal, skriver Redaktør Steen Houmark i denne analyse

Konsulentvirksomhed på handicapområdet har rådspurgt sig hos kendt advokatfirma

28 kommuner har aftaler med konsulentvirksomheder på handicapområdet, men det bør ikke være et problem, da Kammeradvokaten kan have sagt god for modellen, oplyser flere kilder overfor OPS-Indsigt.
Kolding Sygehus er en del af Sygehus Lillebælt, der også omfatter sygehusene i Vejle og Middelfart. Det er uvist præcist, hvor svindlen er foregået.

Sigtet indkøbschef var medstifter af virksomhed, der solgte til Sygehus

To virksomheder efterforskes i forbindelse med en svindelsag på Sygehus Lillebælt, som begyndte i december, hvor sygehusets indkøbschef blev politianmeldt. Han er sigtet for svindel op mod halvanden million kroner.

Ugen med Offentlig-Privat samarbejde

Endnu en interessant uge med offentlig-privat samarbejde. OPS-indsigt giver her et kort view på bl.a. dab-udbud, klagemyndighed der hænger i en tynd tråd og kommunernes svigt af fælles konference.

Kommentar: For mange tudekiks omkring DAB-Udbud

Radio 24/7 tabte retten til en radiokanal, men kampen fortsætter uden for ringen. Er det et rimeligt markedsvilkår, at offentlige udbud suges ind i en bermudatrekant af politiske bundlinjer og besserwisser meninger?

Erhvervsministers 100 dage er gået bedre end forventet

Efter mere end 100 dage på posten har erhvervslivets skepsis overfor erhvervsminister Simon Kollerup lagt sig, og flere brancheorganisationer udtaler sig nu positivt om den unge minister.
Vandstandslogger bliver installeret i en sø i Egedal

Intelligente vandstandsmålinger sparer tid, giver overblik og tørre gummistøvler hos forsyningsselsk...

Det fælles kommunale vand- og spildevandsselskab NOVAFOS har fået udviklet en smart-løsning af NIRAS, der bl.a. giver online overvågning af vandstanden og spare medarbejderne for unødige feltbesøg.

København vil kræve miljøvenlige maskiner på byggepladser

Københavns overborgmester ønsker en lovændring, så kommunerne kan kræve, at der bruges miljøvenlige maskiner.