OPS

  #OPSdk: Frit valg af skraldemand og stilstand i konkurrenceudsættelsen

  Debatten om offentlig-privat samarbejde og mediernes dækning af samme bød i uge 12 på interessante elementer, som et krav om hævede priser på transport i effekt af krigen i Ukraine. En nedslående status om konkurrenceudsættelsen af offentlige opgaver og kommunal kritik af Christiansborgpolitikerne.

  OPS-Indsigt fylder tre år

  I tre år har OPS-Indsigt leveret fagjournalistik om offentlig-privat samarbejde og det markerer vi den 21. april. Her sætter vi ved et arrangement fokus på dansk velfærd i bred forstand i perspektiv af offentlig-privat samarbejde.
  Københavns Kommunes tolkefirma beskyldes for urent trav af HK Kommunal.

  Fagforening anklager kommunalt indkøbt tolkefirma for lønsnyd

  HK Hovedstaden opfordrer Københavns Kommune til at stille strammere krav til løn- og arbejdsvilkår hos dens underleverandører på tolkeområdet for at undgå social dumping. 'Det er leverandørens ansvar,' lyder det fra Økonomiforvaltningen.
  Der er meget stor forskel på, i hvilken grad kommunerne i hovedstadsområdet er villige til at lade private løse opgaverne.

  DI: Kommuner i hovedstadsområdet går glip af mere end 200 mio. kr. årligt

  Der er enorme forskelle på, i hvilket omfang kommuner i hovedstadsområdet samarbejder med private virksomheder, når det handler om opgaver indenfor Vej og Park-området.
  Det var en veloplagt Erhvervsminister der klippede båndet over og erklærede den nye OPS-Enhed (CO-PI) for åben.

  Ny OPS-enhed skal være fødselshjælper for offentlige-privat innovation

  Erhvervsminister Simon Kollerup elsker velfærdssamfundet. ” Men jeg ved også, at det er samspillet med vores virksomheder, der giver os vores samfund," sagde han ved åbningen af den nye OPS-enhed. Direktøren, Pia Gjellerup bakker op. Hun ser offentligt-privat samarbejde som et match made in heaven.
  Det er yderst positivt, at der med etableringen af CO-PI er politisk vilje og opbakning til at fremme det gode offentlige-private samarbejde, lyder det fra Dansk Erhverv.

  Nyt center for offentlig-privat samarbejde skal styrke dansk konkurrenceevne

  Center for Offentlig-Privat Innovation hedder den lille ny, der allerede går under kælenavnet CO-PI. Far og mor er henholdsvis det offentlige og de selvejende/private virksomheder. Fødselshjælper er Erhvervsminister Simon Kollerup, der fredag klipper snoren til Danmarks nye kæledægge.
  ”Min absolutte fordel er mit kendskab til det politiske system," siger en glad tidligere borgmester, der nu har fået nyt job.

  Ex-borgmester scorer topstilling i Lars Larsen-virksomhed

  En måned efter at han overdrog borgmesterkæderne, er Koldings tidligere borgmester på vej videre som udviklingsdirektør, hvor han skal udvikle og sælge et nyt erhvervsområde beliggende på en tidligere kommunal grund. ”Han er ganske enkelt den bedste til opgaven,” lyder det fra den nye arbejdsgiver.
  Kø til vaccination (Arkivfoto)

  Private trækkes igen ind for at sætte turbo på vaccinationerne

  En aftale med Copenhagen Medical og Practio skal sætte turbo på vaccinationen mod Covid-19 i Region Hovedstaden. De to private virksomheder kommer således til at udgøre mindst 30 pct. af hovedstadens vaccinationsberedskab.
  Hele byrådet i Kerteminde står bag anlægsaftale, som baner vejen for friplejehjem. Forklaringen, på at de røde partier er med, er, at kommunen reelt ikke havde noget valg på grund af den stramme anlægsramme.

  Presset anlægsramme tvinger røde partier til at støtte friplejehjem

  Anlægsrammen er historisk hårdt presset, og det tvinger kommunalpolitikere i mange byråd til at tænke på friplejehjem - uanset om de er ideologiske tilhængere af private velfærdsleverandører eller ej.
  Vi bør vende diskussionen fra idelogi og fokusere på, hvordan vi kan skabe verdens bedste offentlig-private samarbejde, skriver Markedschef i Dansk Erhverv, Morten Jung i dette debatindlæg

  Dansk Erhverv: Lad os få en politisk vision for offentlig-privat samarbejde

  Private skal ikke kun inviteres, når der er points at hente. Trods gode erfaringer med offentlig-privat samarbejde under corona-krisen har regeringen kørt en ideologisk kampagne mod offentlig-privat samarbejde på velfærdsområdet. Skal regeringens OPS-enhed have effekt, må der sættes politisk retning med flyvehøjde.
  Erfaringsnetværket, som Københavns Kommunes Socialforvaltning har taget initiativ til, er et løst koblet netværk på tværs af landet. (model/arkivfoto)

  Nyt kommunalt netværk vil øge gennemsigtighed i kvalitet og pris på socialområdet

  Et løst koblet netværk af indkøbere på socialområdet deler erfaringer og værktøjer på tværs af kommuner. Når landet åbnes efter corona vil man mødes fysisk. ”Her kunne vi fx få besøg af private leverandører, der kunne dele deres udfordringer,” siger Kasper Riedl, indkøbschef i København.
  Dansk Erhverv, som er beliggende i den gamle børs, mener, at det haster med at få gennemført tiltag, der kan øge prisgennemsigtigheder i kommuner og regioner.

  Dansk Erhverv efterlyser prisgennemsigtighed i kommuner og regioner

  Transparens i prisberegningerne er et stigende problem. ”Vi kan se en vis fornuft i at udvide kravet om OECD’s retningslinjer for prissætning, så også kommuner og regioner er omfattet af dem. Det tror jeg vil tage toppen af hjemtagningerne,” siger Markedschef i Dansk Erhverv, Morten Jung.