OPS

  Frisættelsen af velfærdsområderne er hjemme, og det frie valg er mere end sikret, fremgår det af et nyt regeringsgrundlag.

  Ny regering varsler markant skifte i det offentlige-private samarbejde

  Tilgangen til offentligt-privat samarbejde går op i gear med mindre stat og mere samfund, hvis man skal tro det nye regeringsgrundlag. I syv punkter skitserer regeringen, hvad den mener med frisættelse og offentlig-privat samarbejde.
  OPS-Indsigt har sat de to forskere, lektor Lena Brogaard og professor Ole Helby Petersen stævne om offentligt-privat samspil i perspektiv af deres nye bog.

  Forskere om offentligt-privat samspil: `Der er mange spørgsmål, der stadig skal belyses´

  En ny bog om offentligt-privat samspil rejser flere spørgsmål. Som hvorfor evaluerer man altid effekten af den private virksomhed op mod det offentlige og ikke omvendt? Og hvad er grunden til, at man i bogen ikke beskæftiger sig med det specialiserede socialområde. OPS-Indsigt har talt med de to forskere bag bogen.
  På Folkemødet 2022 har vi i NB-Medier inviteret en række knivskarpe debattører. Her er nogle af dem.

  Her finder du folkemødeevents med relevans for offentlig-privat samarbejde

  Torsdag skydes Folkemødet på Bornholm i gang. Men hvad kan man egentlig opleve, som er relevant for OPS-Danmark? Vi har lavet en oversigt over nogle af de mange arrangementer.

  Digitaliseringsstrategien lægger op til tættere offentlig-privat samarbejde

  Regeringens digitaliseringsstrategi indeholder 61 indsatsområder, men hvordan kobler det sig til det offentlige-private samarbejde. OPS-Indsigt har set på seks nedslagspunkter i det lange dokument.

  Kommunernes samarbejde med den private sektor stiger for første gang i flere år

  Samarbejdet mellem kommuner og private leverandører er steget inden for det seneste år. Det viser en ny analyse, men hvad er der reelt tale om i kroner og øre, og hvilke kommuner er det som bidrager til stigningen?

  #OPSdk: Frit valg af skraldemand og stilstand i konkurrenceudsættelsen

  Debatten om offentlig-privat samarbejde og mediernes dækning af samme bød i uge 12 på interessante elementer, som et krav om hævede priser på transport i effekt af krigen i Ukraine. En nedslående status om konkurrenceudsættelsen af offentlige opgaver og kommunal kritik af Christiansborgpolitikerne.

  OPS-Indsigt fylder tre år

  I tre år har OPS-Indsigt leveret fagjournalistik om offentlig-privat samarbejde og det markerer vi den 21. april. Her sætter vi ved et arrangement fokus på dansk velfærd i bred forstand i perspektiv af offentlig-privat samarbejde.
  Københavns Kommunes tolkefirma beskyldes for urent trav af HK Kommunal.

  Fagforening anklager kommunalt indkøbt tolkefirma for lønsnyd

  HK Hovedstaden opfordrer Københavns Kommune til at stille strammere krav til løn- og arbejdsvilkår hos dens underleverandører på tolkeområdet for at undgå social dumping. 'Det er leverandørens ansvar,' lyder det fra Økonomiforvaltningen.
  Der er meget stor forskel på, i hvilken grad kommunerne i hovedstadsområdet er villige til at lade private løse opgaverne.

  DI: Kommuner i hovedstadsområdet går glip af mere end 200 mio. kr. årligt

  Der er enorme forskelle på, i hvilket omfang kommuner i hovedstadsområdet samarbejder med private virksomheder, når det handler om opgaver indenfor Vej og Park-området.
  Det var en veloplagt Erhvervsminister der klippede båndet over og erklærede den nye OPS-Enhed (CO-PI) for åben.

  Ny OPS-enhed skal være fødselshjælper for offentlige-privat innovation

  Erhvervsminister Simon Kollerup elsker velfærdssamfundet. ” Men jeg ved også, at det er samspillet med vores virksomheder, der giver os vores samfund," sagde han ved åbningen af den nye OPS-enhed. Direktøren, Pia Gjellerup bakker op. Hun ser offentligt-privat samarbejde som et match made in heaven.
  Det er yderst positivt, at der med etableringen af CO-PI er politisk vilje og opbakning til at fremme det gode offentlige-private samarbejde, lyder det fra Dansk Erhverv.

  Nyt center for offentlig-privat samarbejde skal styrke dansk konkurrenceevne

  Center for Offentlig-Privat Innovation hedder den lille ny, der allerede går under kælenavnet CO-PI. Far og mor er henholdsvis det offentlige og de selvejende/private virksomheder. Fødselshjælper er Erhvervsminister Simon Kollerup, der fredag klipper snoren til Danmarks nye kæledægge.
  ”Min absolutte fordel er mit kendskab til det politiske system," siger en glad tidligere borgmester, der nu har fået nyt job.

  Ex-borgmester scorer topstilling i Lars Larsen-virksomhed

  En måned efter at han overdrog borgmesterkæderne, er Koldings tidligere borgmester på vej videre som udviklingsdirektør, hvor han skal udvikle og sælge et nyt erhvervsområde beliggende på en tidligere kommunal grund. ”Han er ganske enkelt den bedste til opgaven,” lyder det fra den nye arbejdsgiver.