Odense Kommune

  Shell har købt det tidligere kommunalt ejede biogasselskab Nature Energy for omkring 14 milliarder kroner.

  Kommuner solgte energiselskab – fem år senere er det milliarder værd

  For nylig blev biogasselskabet Nature Energy med hovedkontor i Odense købt af oliegiganten Shell for svimlende 14 milliarder kroner. Det er en meget højere pris end den, som de tidligere ejere i form af otte fynsk kommuner solgte selskabet for i 2017.
  I denne uge mødes 275 af de offentlige indkøbere i Odense med et tilsvarende antal leverandører til den årlige konference arrangeret af foreningen af offentlige indkøbere (IKA)

  De køber ind for milliarder af skattekroner og håndterer modstridende bundlinjer

  De binder det offentlige sammen på tværs af organisatoriske strukturer og fagligheder og selvom de køber ind for 380 milliarder om året, møder vi dem sjældent. Lige nu mødes de på et hotel i Odense.
  Fyn skal være erhvervsfyrtårn inden for robot- og droneteknologi.

  Nyt partnerskab skal gøre Fyn til fyrtårn for fremtidens robotter og droner

  Med en international robotindustri og unikke fysiske rammer for test af droner til lands, vands og i luften har Fyn alle muligheder for at udvikle fremtidens industri. Nyt partnerskab skal derfor skrue op for udviklingen af næste generation af robotter og droner.
  "I Odense bygger vi verdens bedste robotskole, fordi vi ønsker, at vores børn og unge bliver de dygtigste i verden til ikke bare at bruge teknologi, men også til at forholde sig både kærligt og kritisk til teknologien og de aftryk, den sætter på verden," siger Odenses borgmester i pressemeddelelse i forbindelse med startskuddet på et ombygningsarbejde, der over det næste halve år skal give skolens elever teknologiske undervisningsmiljøer i høj klasse.

  Odense vil skabe verdens bedste robotskole

  I samarbejde med en række virksomheder vil Odense Kommune forme verdens bedste robotskole. Gennem virksomhedsbesøg, gæsteundervisning, talentudvikling og støtte til teknologisk udstyr skal partnerskaberne være med til at realisere visionerne for den nye skole.
  En af medstifterne af Odense Klimapartnerskab er den efterhånden kendte Odense-virksomhed Universal Robots. Her repræsenteret på en messe.

  Nyt partnerskab skal gøre stor kommune klimaneutral i 2030

  Odense Kommune er gået sammen med Syddansk Universitet og en række virksomheder for at sætte mere skub i ambitionen om at blive klimaneutral i 2030. Det handler om at finde løsninger.
  "Hos os er det en helt bevidst holdning, at der skal være et køkken på hvert plejehjem," lyder det fra direktøren, for en af de organisationer der bygger og driver friplejehjem.

  Fire ud af ti kommunale plejehjem får ‘take away’ – de private laver maden selv

  En undersøgelse foretaget af Social- og Ældreministeriet viser, at de private plejehjem stort set altid producerer deres egen mad, mens de kommunale i langt højere grad får hele eller dele af maden udefra. Men hvor stor er forskellen, og betyder det noget?
  I flere kommuner har Enhedslisten rejst spørgsmål ved arbejdsforholdene hos Nemlig.com

  Odense Kommune dropper Nemlig.com

  Efter en henvendelse fra Enhedslisten i Odense har Odense Kommune nu bedt en række institutioner om at stoppe med at handle hos Nemlig.com.
  Munke Mose plejehjem skifter navn i forbindelse med overtagelsen

  Konkursramt friplejehjem får ny ejer

  Det konkursramte friplejehjem Munke Mose i Odense bliver overtaget af to kendte aktører og får nyt navn, nyt personale og ny forstander, men beboerne er de samme. ”Det er en glædelig nyhed, at der nu er kommet afklaring på plejecentrets fremtid," siger rådmand Søren Windell.
  Odense Kommune har på byrådsmødet den 9. december besluttet, at Odense Symfoniorkester overgår til selveje fra 1. januar 2021.

  Orkester får driftsaftale med kommune og bliver selvejet

  Båndet mellem Odense Kommune og Odense Symfoniorkester løsnes. Orkesteret overgår ved årsskiftet til selveje for at styrke den kunstneriske og forretningsmæssige udvikling.
  Rådmand i Odense Kommune Susanne Crawley (tv) Administrerende direktør i Forenede Care Stine von Christierson (th)

  Profitforbud: Odense er klar til at overtage opgaver fra private

  Rådmand i Odense Susanne Crawley (B) har et beredskab i baghånden, der kan hjemtage udsatte borgere, hvis private botilbud drejer nøglen om. Det bekymrer branchen. ”Det handler ikke kun om en kommune kan flytte borgere rundt som brikker,” siger adm. direktør i Forenede Care Stine von Christierson.
  Robotten, der skal desinficere skoler, ses her på en hospitalsstue, hvor den fjerner vira og bakterier. (Arkiv)

  Robot spreder dræberlys på folkeskole

  En avanceret robot bliver den første i landet, der bliver sat ind på skole og genoptræningslokale, for at desinficere for vira og bakterier med ultraviolet lys.

  Presset friplejehjem udsat for samfundets sikkerhedsventil

  Friplejehjem er ikke ensartede størrelser, men lige så forskellige som supermarkeder, skriver redaktør Steen Houmark i en analyse, hvor han opstiller en simpel analyseskabelon i en sag om et konkurstruet friplejehjem i Odense.