Skip to main content

Odense Kommune har bedt en række kommunale afdelinger og institutioner om at stoppe med at handle hos Nemlig.com.

Det bekræfter Odense Kommune overfor Fagbladet 3F.

De kommunale institutioner har i perioden 1. marts 2019 til 31. marts 2021 brugt 1,47 millioner kroner på at handle hos Nemlig.com.

Det er Enhedslisten i Odense, der på baggrund af Politiken og Fagbladet 3F’s afsløringer om dårligt arbejdsmiljø for de ansatte hos Nemlig.com, har rettet henvendelse til forvaltningen.

Efter Enhedslistens henvendelse opdagede kommunen, at en række kommunale afdelinger og institutioner handlede hos Nemlig.com, selvom Odense Kommune ikke har en såkaldt samhandelsaftale med virksomheden. På den baggrund har kommunen bedt en række institutioner og afdelinger om at stoppe indkøbene hos Nemlig.com.

– Vi er glade for, det bliver stoppet. Vi skal ikke samarbejde med virksomheder, der behandler sine ansatte på den måde, siger byrådsmedlem for Enhedslisten i Odense Kommune Reza Javid.Køge og Albertslund er afventende

Enhedslisten har også i Albertslund Kommune og i Køge Kommune rejst spørgsmålet om kommunernes fortsatte samarbejde med Nemlig.com.

I de to kommuner drejer det sig om samarbejdet med Intervare, der er Nemlig.com’s moderselskab. Det samarbejde er Enhedslisten kritisk overfor efter afsløringerne om dårlige arbejdsforhold for ansatte hos Nemlig.com.

Intervare har en aftale med 40 af landets kommuner om at levere dagligvarer til ældre personer samt syge og handicappede. Varerne pakkes på samme lager i Brøndby som de varer, der bestilles via Nemlig.com.

Albertslund Kommunes borgmester Steen Christensen (S) er helt på linje med, at der skal orden i forholdene for de ansatte. Men han afventer resultatet af forhandlingerne, der lige nu pågår mellem 3F og Nemlig.com.

– Hvis forhandlingerne bryder sammen, så kan jeg sige helt klart, at så kommer vi til at reagere. Der skal være ordnede forhold på det danske arbejdsmarked, siger Steen Christensen.

Også Køges borgmester og Socialdemokratiets næstformand, Marie Stærke, oplyser til Fagbladet 3F, at hun følger situationen nøje. Hun oplyser dog, at hun kun kender til arbejdsforholdene igennem mediernes dækning.

Og hun afviser at byrådet kan træffe en beslutning på baggrund af pressens beskrivelser.

– Men vi følger med i debatten og i sagens udvikling. Og så tager vi også en drøftelse i økonomiudvalget. Det er vigtigt for os, at løn- og arbejdsvilkår er i orden hos de samarbejdspartnere, vi har i Køge Kommune. Derfor følger vi med i, hvad der sker fremadrettet i sagen, og får så vidt muligt belyst den fra alle sider, lyder det i et skriftligt svar fra Marie Stærke.

Nemlig.com har ikke ønsket at kommentere sagen.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply