"Vi endt med en løsning, hvor kommunerne får et halvt år til at levere det samme som i regeringens oprindelige forslag. Hvis de ikke kan det, er der en anden model, der træder i kraft automatisk.” Siger Klimaminister Dan Jørgensen i en kommentar til planen for fremtidens affaldssektor.

Dan Jørgensen stikker kommunerne en begmand

Kampen om liberalisering af affaldssektoren står et-et ved halvlegen med udsigt til en håbløs anden halvleg for den kommunale affaldssektor. Det vurderer redaktør Steen Houmark i denne kommentar.
Med den nye klimaaftale trækker Klima- Energi og Forsyningsminister Dan Jørgensen et stik hjem i kampen om den kommunale affaldssektor.

Regeringens aftale på affaldsområdet er privatisering ad bagvejen

En bred politisk aftale om en klimaneutral affaldssektor sætter den kommunale affalds- og forbrændingssektor under pres med risiko for at blive udbudt. ”Vi ender samme sted, som regeringen startede - nemlig med en liberalisering,” siger KL`s næstformand Martin Damm.

Dan Jørgensen provokerer kommunalt affaldsmonopol

Forhandlingerne på affaldsområdet har været udsat i sidste uge og her benyttede Dansk Affaldsforening lejligheden til, at trække en ny undersøgelse ind i kampen mod liberalisering af sektoren. Læs her, hvordan Dan Jørgensen provokerer kommunalt monopol og rækker hånden frem til dansk erhvervsliv.
Advokat og partner Annemette Thorgaard (tv) og Advokat og Partner Malene Roose Bagh er begge specialiseret i udbuds- og kontraktret hos advokatfirmaet Poul Schmith

Offentlig-privat innovation har aldrig været vigtigere

Der er et stærkt behov for innovative løsninger på en række samfundsmæssige udfordringer. Alligevel tøver mange kommuner med at udnytte de muligheder, som ligger i offentligt-private innovationssamarbejder. Skriver to advokater hos Advokatfirmaet Poul Schmith.
Det offentlig-private samarbejde har fået et boost under coronakrisen. Eksempelvis udviklede en gruppe forskere fra Ålborg Universitet og en række industrielle aktører, på kun 14 dage, en enkel og let betjenelig nødrespirator ud fra en open source-model.

Eksperter: Coronakrisen er et OPS-boost

”Coronakrisen har givet Danmark et nødvendigt markedspush i det offentlige-private samarbejde,” siger to advokater hos Advokatfirmaet Poul Schmith. De understreger samtidig vigtigheden af, at vi holder fast i motivationen, ildsjælene og succeserne, så vi bevarer fremdriften.
Formand for KL og borgmester i Aarhus Kommune Jacob Bundsgaard (S) samt næstformand for KL og borgmester i Kalundborg Kommune Martin Damm (V), da man præsenterer økonomiaftale om kommunernes økonomi for 2021. Kommunerne får penge til at håndtere coronakrisen i ny aftale, men eksterne konsulenter må rykke ind i rød zone.

Kommunerne kan det meste selv

Økonomiaftale for 2021 mellem KL og regeringen indeholder kun få punkter, hvor kommunerne har behov for den private sektor, skriver redaktør Steen Houmark i denne analyse. Læs reaktionerne på konsulentbesparelserne - og hvorfor herberg ikke bliver kommunaliseret lige nu.
Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) ankommer til sættemøde om klimaforhandlinger mellem Folketingets partier og Regeringen i Finansministeriet i København, tirsdag den 26. maj 2020.

Privat affaldsselskab: Privatisering er ikke den eneste vej

Klimaminister Dan Jørgensen har foreslået at konkurrenceudsætte håndteringen af affald. Herved ophæves kommunernes monopol. ”Men det kan lige så godt være i fælles selskaber.” siger direktør i Danmarks største affaldsselskab Stefan Olin til OPS-Indsigt.

Mercell-gruppen fortager endnu et opkøb

TrueLink som i dag anvendes af flere kommuner, er blevet opkøbt af Mercell-Gruppen. Det er det femte opkøb i Norden inden for 12 måneder. Dermed konsoliderer Mercell sin førerposition på markedet.

Ugen med OPS

Genåbningensplanerne blev modtaget med glæde, men der brug for kick start af økonomien. Mange virksomheder hænger i en tynd tråd og ikke har brug for bureaukratiske benspænd. Samtidig konstateres det, at folkesundhed og fitnessbranchen er i frit fald, medens affaldssektoren har behov for innovation.
”Det afgørende er, at vi bruger indkøb som en motor til at fremme de dagsordener, der betyder noget for borgerne. Bæredygtige løsninger og den borgernære service. Vi ser meget frem til at gå i dialog med relevante parter om at finde de gode løsninger siger ”Thomas Kastrup-Larsen, formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalg om KL`s nye indkøbsstrategi.

Indkøb med mening

KL’s nye indkøbsstrategi for de kommende fire år skal sikre mest mulig velfærd for pengene og understøtte kommunernes muligheder for at indfri de grønne ambitioner

Dansk Industri: Forlæng tidsfristerne for igangværende offentlige udbud

Af en oversigt udarbejdet af Dansk Industri fremgår det at offentlige myndigheder aktuelt har 130 igangværende udbud. Heraf udbud fra 18 kommuner, hvor det potentielt kunne være en hjælp, hvis tilbudsfristen blev forlænget.
Visualisering af Fremtidens Nivå Bymidte

Aftale for fremtidens Nivå er på plads

Fredensborg Kommune og KFI Erhvervsdrivende Fond har indgået aftale om de fremtidige ejerforhold og anlæg af nye veje mv. på de arealer, hvor Fremtidens bymidte i Nivå skal realiseres