Konkurrenceudsættelse

  Konkurrenceudsættelse

  Det stadigt voksende digitale konsulenthus Novicell har vundet en millionopgave for Danmarks Nationalbank.

  Konsulenthus vinder strategisk opgave for Danmarks Nationalbank

  Danmarks Nationalbank skal have ny website og opgaven er gået til en dansk digital vækststjerne af et konsulenthus. Her betragter man tildelingen af opgaven som en blåstempling i forhold til fremtidige opgaver for den offentlige sektor, hvor kravet om sikkerhed konstant øges.
  SSI's indkøb af coronaudstyr dækker over eksempelvis materialer til PCR-testcentre og kanyler til vaccination. (Arkivfoto)

  Når staten køber ind for milliarder uden udbud, er det intet i forhold til kommunerne

  Statens Seruminstitut har foretaget indkøb for 3,9 milliarder kroner uden udbud. Det kaldes skandaløst fra politisk side, men hvert år køber kommunerne ind for op mod 50 milliarder kroner på det specialiserede socialområde og meget sker uden udbud og det undrer en ekspert.
  Arkivfoto

  Region Sjælland hjemtager transport af blodprøver

  Transporten af blodprøver fra de praktiserende læger til hospitalerne hjemtages af regionen. Det har et politisk flertal besluttet. ”Det offentlige opgavetyveri er gået amok, ” lyder det fra de konservative, som er imod beslutningen.
  Assemble A/S har tidligere vundet sager i Klagenævnet for Udbud over kommuner, denne gang er det så Thisted Kommune

  Kommune har tabt sag ved klagenævn om afslag på aktindsigt

  Klagenævnet for Udbud har ophævet en kommunes afgørelse om aktindsigt, hvor kommunen havde afslået en aktindsigt fra en potentiel leverandør med henvisning til et uforholdsmæssigt ressourceforbrug. Læs hvorfor kommunen var forpligtet til agtindsigt.

  #OPSdk: Frit valg af skraldemand og stilstand i konkurrenceudsættelsen

  Debatten om offentlig-privat samarbejde og mediernes dækning af samme bød i uge 12 på interessante elementer, som et krav om hævede priser på transport i effekt af krigen i Ukraine. En nedslående status om konkurrenceudsættelsen af offentlige opgaver og kommunal kritik af Christiansborgpolitikerne.

  Konkurrenceudsættelsen i det offentlige står stille

  Trods styrket samarbejde mellem offentlige og private under coronakrisen viser tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen en stilstand i konkurrenceudsættelsen, hvor SMV’erne taber terræn i deres andel af offentlige kontrakter. Men der er et lille lyspunkt, når det gælder pris.
  Vejledningen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen kommer i slipstrømmen på, at benzinpriserne tog et voldsomt hop op med 40% for små to uger siden.

  Krigen i Ukraine – Ny vejledning om følgevirkninger for offentlige kontrakter

  Ruslands invasion af Ukraine kan få konsekvenser for offentlige kontrakter i form af eksempelvis prisstigninger, men hvornår og hvordan det kan man læse i et notat fra Konkurrence- og forbrugerstyrelsen, der allerede er ude i kommunerne.

  OPS-Indsigt fylder tre år

  I tre år har OPS-Indsigt leveret fagjournalistik om offentlig-privat samarbejde og det markerer vi den 21. april. Her sætter vi ved et arrangement fokus på dansk velfærd i bred forstand i perspektiv af offentlig-privat samarbejde.
  Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har her den 4 marts modtaget en række høringssvar på lovforslag om ændring af udbudsloven. To af disse høringssvar kommer fra Dansk Erhverv og Dansk Industri.

  Lovforslag om ændring af udbudsloven møder stærk kritik

  Ærgerligt og tankevækkende at regeringen ikke har lytte til de forslag ordregivere og tilbudsgivere er kommet med i fællesskab, lyder det fra Dansk Erhverv og Dansk Industri. Bureaukratisering og varetagelse af politiske særinteresser er blandt kritikpunkterne.
  Vejle Kommune har anvendt en alternativ metode til at afgøre et udbud om handicaptransport (Arkivfoto)

  Vejrudsigten afgjorde, hvem der vandt den kommunale handicaptransport

  Lodtrækning kan blive en sidste udvej, hvis to tilbud står lige, typisk trækker ordregiver en seddel med navnet på vinderen, men i Vejle Kommune søgte man hjælp hos vejrguderne, da man ved et udbud skulle finde en vinder af den kommunale handicaptransport.
  I efteråret 2021 varslede Microsoft prisstigninger på op til 33 pct. Den stigning ser det ud til, at 87 kommuner undgår ved en ny SKI-aftale.

  87 kommuner er sikret bedre vilkår og gode priser på software

  En SKI-aftale med et kontraktvolumen på over 2.3 milliarder skal sikre, at 87 kommuner i de næste tre år kan forny Microsoft-kompatible licenser på bedre og billigere vilkår, selvom Microsoft har varslet globale prisstigninger.

  Sådan har kommunerne budgetteret de største anlægsområder

  Selvom kommunerne under et nedprioriterer børnehaver og folkeskoler i anlægsbudgetterne, har nogle kommuner sat flere penge af til områderne.