Konkurrenceudsættelse

  Konkurrenceudsættelse

  Dansk Erhverv foreslår, at politikerne ved næste Finanslov afsætter ressourcer til at etablere ECTS-point berettigede uddannelser i indkøb målrettet de offentlige ordregivere.

  De offentlige indkøbere skal opkvalificeres

  De tekniske justeringer af udbudsloven kan ikke stå alene, hvis vi skal fremme brugen af de fleksible udbudsformer, lyder det fra Dansk Erhverv. Organisationen foreslår, at man opretter uddannelser i indkøb for at aktivere de offentlige indkøbere, men hvad tænker indkøbernes forening – IKA – om det?
  Hos brancheorganisationen DiaLab mener man, at der både er behov for en præcisering af udbudslovens muligheder for indkøb uden udbud

  Brancheorganisation tager minister på ordet og klager over Region Midtjylland

  På to samråd i juni afviste både justitsminister Mathias Tesfaye og sundhedsminister Magnus Heunicke at foretage en uvildig undersøgelse af indkøb af testkit til milliarder uden udbud, blandt andet med henvisning til at leverandørerne bare kunne klage.

  Systematisk og substantiel indføring i privat og offentligt samspil

  Anmeldelse: En interessant bog om offentligt-privat samspil er netop udgivet fra DJØF`s forlag. Den er en god introduktion til centrale begreber. Med et let sprog og en velunderbygget henvisning til forskning på området er den oplagt læsning i OPS-Danmark, men den indeholder et kinderæg af spørgsmål.
  Både justitsminister Mattias Tesfaye og sundhedsminister Magnus Heunicke henviste til udbudslovens undtagelsesbestemmelser på denne uges samråd om indkøb af corona-udstyr.

  Regering var orienteret om milliardindkøb uden udbud

  To ministerier undlod at kontrollere myndigheder, som købte corona-udstyr for milliarder af kroner. Begge henviser til udbudslovens undtagelsesbestemmelser.

  Opråb: Tiden for offentligt sololøb er forbi – Danmark har brug for et tættere offentlig-priva...

  Nogle af vor tids største udfordringer kræver, at vi rykker tættere sammen i bussen. Vi bliver flere kronikere, flere ældre over 70 år, færre i arbejdsstyrken og klimakrisen er en realitet. Derfor er vi nødt til at tage et opgør med det offentlige sololøb og gøre Danmark til verdens bedste land til offentlig-privat samarbejde.
  På Folkemødet har OPS-Indsigt inviteret en række skarpe aktører med indsigt i velfærd og offentlig-privat samarbejde. Du kan bl.a. møde: Viceborgmester i Gribskov Kommune, Anders Gerner Frost - Borgmester i Greve Kommune, Pernille Beckmann - Branchedirektør Jakob Scharff, Dansk Industri - Administrerende direktør i Forenede Care, Stine Louise Eising von Christierson. - FOA’s Næstformand Thomas Enghausen - Markedschef i Dansk Erhverv, Morten Jung - Administrerende direktør i Incita, Christina Grøntved – Kommunaldirektør i Ballerup Kommune, Eik Møller - Administrerende direktør i SKI, Signe Lynggard og Paw Jensen (S), Formand for sundhedsudvalget i Albertslund Kommune.

  Fremtidens velfærd – Hvordan gør vi det bedst og billigst?

  Dansk velfærd står med en serie af udfordringer, der med syvmile skridt nærmere sig en brændende platform. På Folkemødet åbner OPS-Indsigt døren op for tre intensive events, hvor omdrejningspunktet er fremtidens velfærd og løsningsmulighederne på tværs af den offentlige og private sektor.
  Regeringens lovforslag om ændring af udbudsloven får ikke mange point hos Dansk Erhverv og Dansk Industri - Læs hvorfor.

  Lovforslag om ændring af udbudslov får en sur smiley af erhvervsorganisationer

  Dansk Erhverv og Dansk Industri mener ikke, at regeringen har lyttet ret meget til de ændringsforslag, som ni organisationer på tværs af ”Udbudsdanmark” har fremsat i forbindelse med forarbejdet. Der er dog få positive elementer, men samlet set, er både proces og resultat utilfredsstillende.

  Offentlige indkøb – et spil om milliarder

  I april lancerede Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) et brætspil om udbuddets mange processer. Et læringsspil i bedste matadorstil for bl.a. offentlige indkøbere. Nu viser det sig, at spillet bliver overhalet af en privat udbyder, der har lanceret en onlineudgave med samme navn og formål.

  Kommunernes samarbejde med den private sektor stiger for første gang i flere år

  Samarbejdet mellem kommuner og private leverandører er steget inden for det seneste år. Det viser en ny analyse, men hvad er der reelt tale om i kroner og øre, og hvilke kommuner er det som bidrager til stigningen?
  Det stadigt voksende digitale konsulenthus Novicell har vundet en millionopgave for Danmarks Nationalbank.

  Konsulenthus vinder strategisk opgave for Danmarks Nationalbank

  Danmarks Nationalbank skal have ny website og opgaven er gået til en dansk digital vækststjerne af et konsulenthus. Her betragter man tildelingen af opgaven som en blåstempling i forhold til fremtidige opgaver for den offentlige sektor, hvor kravet om sikkerhed konstant øges.
  SSI's indkøb af coronaudstyr dækker over eksempelvis materialer til PCR-testcentre og kanyler til vaccination. (Arkivfoto)

  Når staten køber ind for milliarder uden udbud, er det intet i forhold til kommunerne

  Statens Seruminstitut har foretaget indkøb for 3,9 milliarder kroner uden udbud. Det kaldes skandaløst fra politisk side, men hvert år køber kommunerne ind for op mod 50 milliarder kroner på det specialiserede socialområde og meget sker uden udbud og det undrer en ekspert.
  Arkivfoto

  Region Sjælland hjemtager transport af blodprøver

  Transporten af blodprøver fra de praktiserende læger til hospitalerne hjemtages af regionen. Det har et politisk flertal besluttet. ”Det offentlige opgavetyveri er gået amok, ” lyder det fra de konservative, som er imod beslutningen.