Hjælpepakke

  Tre personer får flere års fængsel for svindel med coronamidler

  Mandag faldt der dom i sagen mod tre personer fra byggebranchen om svindel med coronamidler for 1,7 mio. samt hvidvask af millioner
  SAS står til at kunne låne 3 milliarder svenske kroner hos Danmark og Sverige. Norge har tidligere lovet at støtte Norwegian.

  Nordiske flyselskaber får milliarder i statsstøtte

  Danmark og Sverige stiller 3 milliarder svenske kroner til rådighed for luftfartsselskabet, SAS. Tidligere har den norske stat lovet, at den vil stille et fordelagtigt lån til rådighed for konkurrenten Norwegian. Hermed er konkurrencen om nordisk flyinfrastruktur hjulpet på vej.
  Hvidvaskjægerne hører under Bagmandspolitiet, der egentlig hedder Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (Søik). Her arbejder man på højtryk med de mange indberetninger om svindel med corona-hjælpepakker.

  Det vælter ind med indberetninger om corona-svindel

  Hvidvaskjægerne i bagmandspolitiet får 20 indberetninger dagligt om snyd med hjælpepakker. Det drejer sig fortrinsvis om ’rigtige kriminelle’, men man ser også, at nye borgere fristes. Senest er tre mænd blevet idømt millionbøder og længere fængselsstraffe.

  Svindel med hjælpepakker straffes hårdt

  I onsdags blev en kendt ejendomshandler anholdt og sigtet for at have svindlet med hjælpepakkerne for over 2,5 millioner kroner. Tidligere er en svindler blevet idømt over tre års fængsel for næsten det halve.
  Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) er godt tilfreds med den nye epidemilov, men hos en af erhvervslivets organisationer betragter man ikke loven som en sikker julegave.

  Ny epidemilov – en politisk lottokupon

  Regeringen har indgået en bred politisk aftale om en ny epidemilov, der skal øge den parlamentariske kontrol med regeringen. På Christiansborg er man godt tilfreds, men hos flere brancheorganisationer er man uforstående. SMVdanmark kalder aftalen for en politisk lottokupon.

  Forstå hvorfor kommunerne ikke per automatik kompenserer private

  KL`s indstilling er, at private og kommunale velfærdstilbud skal behandles ens, når det kommer til kompensation for merudgifter til covid-19, men der findes ikke èn simpel løsning, skriver KL til OPS-Indsigt.
  Der var forventet en kolossal regning til de restauranter, natklubber, indkøbscentre, spillesteder, hoteller og alverdens andre erhverv, der har været påvirket af nedlukningerne under coronakrisen. Men et notat viser, at regningen ender med at blive væsentligt mindre, end man havde forventet.

  Corona-pakker ender med at koste 62 milliarder mindre end forventet

  Regeringen har ifølge notat overvurderet udgiften til hjælpepakker med 62 milliarder kroner - men det er inden de seneste hjælpepakker til en samlet pris af omkring 20 milliarder kroner.
  Borgere og virksomheder i Nordjylland skal have hjælp nu fremgår det af udtalelser fra erhvervslivet. Erhvervsminister Simon Kollerup responderer ved at nedsætte et nyt dialogforum.

  Nedlukning: Erhvervslivet kræver handling – Minister opretter et dialogforum

  Et nyt regionalt dialogforum skal i nedlukningsperioden drøfte situationen for erhvervslivet i Nordjylland. Kun tiden vil vise, om dette forum har nogen effekt i forhold til erhvervslivets forventninger, skriver redaktør Steen Houmark.
  (Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard fremlagde sit forslag til et uddannelsesløft for ufaglærte på virksomheden Kemp & Lauritzen den 10. juni. Der var ikke meget til kontanthjælpsmodtagerne.

  Hjælpepakke: Flere kontanthjælpsmodtagere kan få opkvalificering

  I tirsdagens hjælpepakke blev der afsat 30 millioner kroner til den regionale uddannelsespulje. Også kontanthjælpsmodtagere har siden august kunnet bruge puljen.

  De fleste private velfærdsvirksomheder må selv dække coronaudgifterne

  Kun hver fjerde private velfærdsleverandør er blevet kontaktet af kommunerne i forbindelse med dækning af merudgifter ved corona. Branchen føler sig ulige behandlet af kommunerne, som administrerer de ekstra midler, der blev afsat ved økonomiaftalen.
  Regering og dansk erhvervsliv går sammen på tværs af brancher i et nyt forum for at genstarte dansk eksport.

  Regeringen og erhvervsliv sætter turbo på genstart af dansk eksport

  På tværs af offentlige og private aktører skal hurtigarbejdende teams udpege tiltag, der kan hjælpe dansk eksport gennem Coronakrisen. "Det er en akut opgave, da der er virksomheder, arbejdspladser og velfærd på spil, siger DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen. Se, hvordan det skal ske.
  "Vi var et helt enigt byråd, som sagde, at det her er en rigtig stor mulighed for Fredericia for at få bugt med et ret stort efterslæb," siger 1. viceborgmester i Fredericia Susanne Eilersen (DF):Susanne Eilersen om kommunens anlægslån

  Fattige kommuner gældsætter sig for tre milliarder til anlægsprojekter

  38 kommuner har samlet lånt tre milliarder kroner af staten for at fremrykke bygge- og anlægsprojekter, efter anlægsloftet blev løftet i foråret