Handicap

  Den nye formand for Handicapbranchen Danmark, Michael Graatang peger på, at det offentligt-private samarbejde på handicapområdet i dag under pres, fordi det offentlige er underlagt krav om at hjælpe flere for færre midler.

  Ny brancheformand: ”Vi skal synliggøre fordelene ved jobs i handicapbranchen”

  Handicapbranchen Danmark, der repræsenter en række virksomheder med tilsammen 8000 ansatte på handicapområdet, har fået ny formand. Han ser et behov for at effektivisere og afbureaukratisere hele området, så virksomhederne kan være kosteffektive samarbejdspartnere for den offentlige sektor.
  Jakob Bang der er forhandlingschef i FOA mener, at det er et indgreb aftaleretten inden for den danske model, når kommunerne fortolker løn og ansættelsesvilkår for handicaphjælpere.

  FOA: Kommunerne udøver social dumping på dele af handicapområdet

  Kommuner råber ofte vagt i gevær ved social dumping i fx byggebranchen, men virkeligheden for handicaphjælperne er, at kommunerne botaniserer i andre overenskomster og tager det ud, som passer dem. ”På andre områder ville man kalde det social dumping,” lyder det fra FOA.

  Christiansborg indtaget af kørestole og handicaphjælpere

  Christiansborg var belejret af handicapkøretøjer udenfor og indtaget af kørestole indenfor ved konferencen ”Hjælperordninger under pres”. Her satte LOBPA for en dag dagsordenen i Landstingssalen. Med et skarpt fokus på fem udfordringer for BPA-brugere blev der stillet spørgsmål til de ansvarlige.
  For to år siden undersøgte Ankestyrelsen 30 kommuner for, hvorvidt de havde handlet lovligt i deres brug af private handicapkonsulenter. (arkivfoto)

  Private handicapkonsulenter spøger stadig

  Et lokalt debatindlæg om en kommunes potentielle brug af private handicapkonsulenter har igen ført til spørgsmål til ministeren. Men hvorfor vil en kommune entrere med privatansatte sagsbehandlere, og kan borgerne sige fra?
  Endelig efter flere år faldt der dom i en sag om millionsvindel mod ti kommuner.

  Fire mænd dømt for at have ført ti kommuner bag lyset

  Gennem en stribe selskaber svindlede fire mænd sig ifølge dommen til mange millioner kroner fra kommunerne.
  Vejle Kommune har anvendt en alternativ metode til at afgøre et udbud om handicaptransport (Arkivfoto)

  Vejrudsigten afgjorde, hvem der vandt den kommunale handicaptransport

  Lodtrækning kan blive en sidste udvej, hvis to tilbud står lige, typisk trækker ordregiver en seddel med navnet på vinderen, men i Vejle Kommune søgte man hjælp hos vejrguderne, da man ved et udbud skulle finde en vinder af den kommunale handicaptransport.
  Fonden Incitas bestyrelsesforperson (tv) Jens Hornemann giver hånd til afgående bestyrelsesformand for Center for Autisme , Steen Houmark, og takker for en vel overstået fusion.

  Fusion af to fonde skal sikre og styrke tilbud til autister

  Op til 500 mennesker med autisme modtager hver år specialiseret hjælp fra Fonden Center for Autisme (CfA). Den hjælp er de nu sikret efter en fusion med Fonden Incita. Det var ellers ikke en givet ting, for efter coronabølgerne stod CfA i en vanskelig økonomisk situation.
  Advokat Andro Vrlic er en af de fire forsvarere i en stor straffesag om bedrageri med bevillinger til tegnsprogstolkning. Anklagemyndigheden har krævet fængsel fra fire år og seks måneder til tre år.

  Forsvarer for tiltalte døve i svindelsag: Kommune gav grønt lys

  Fire mænd er tiltalt i en sag om bedrageri, hvor ti kommuner udbetalte millioner til virksomheder for tegnsprogstolkning, der ikke blev givet.
  Siden september har Retten på Frederiksberg afholdt næsten 30 retsmøder i en stor bedragerisag om tolkning for døve.

  Svindelsag – Støvsugede kommuner for millioner

  Ti kommuner blev bedraget for 27 millioner, hævder anklager. Han mener, at svindelsagen kan skade døves vilkår på sigt, fordi fire døve levede i luksus efter svindel.
  Lars Gaardhøj der er formand for psykiatri- og socialudvalget i Danske Regioner er på jagt efter de højt specialiserede opgaver på socialområdet, men hvilke opgaver tænker han på?

  Regionerne står på spring for at overtage det højt specialiserede socialområde

  Det taler for en styrkelse af det offentlige-private samarbejde, når man ser, at kommunerne har svært ved at opretholde de højt specialiserede indsatser, lyder det fra brancheorganisationen LOS. Hos Danske Regioner indikerer flere ting, at det private segment er skrevet ud af den del af ligningen.
  Det er første gang at Olivia Danmark A/S vinder et udbud om den såkaldte SPS-Ordningen og det skete i konkurrence med offentlige tilbudsgivere

  Privat leverandør vinder de fleste delaftaler om støtteforløb til studerende

  Op mod 600 unge med psykiske og neurologiske udfordringer kan se frem til at få socialpædagogisk støtte til at gennemføre deres videregående uddannelse med hjælp fra Olivia Danmark, som har vundet 11 ud af 14 udbudte delaftaler.
  Formanden for Danske Handicaporganisationer Thorkild Olesen

  Danske Handicaporganisationer gav KL en fuckfinger i Aalborg

  ”Regeringen og kommunernes økonomiaftale er en fuckfinger til os med handicap.” Sådan lød det fra Danske Handicaporganisationer efter, at aftalen blev præsenteret. Nu er fuckfingeren givet tilbage både på de sociale medier og ved sidste øjebliks afbud til KL´s topmøde på social- og sundhedsområdet.