Frit valg

  Hvor mange af fremtidens ældre ville vælge en privat leverandør, hvis de skulle træffe det valg i dag?

  SVM-regeringen er på linje med fremtidens ældre, når det gælder frit valg

  En ny analyse indikerer, at der er harmoni mellem SVM-regeringens ønske om mere frit valg og de kommende ældres holdninger til frit valg. Analysen har bl.a. set på forskellene på tværs af uddannelsesniveau og indkomst, hvilket er interessant i et A- og B-holds-perspektiv.
  Den nye SVM-regering, da den blev præsenteret den 15 december 2022.

  Fem ministre hvor offentligt-privat samspil bliver særligt centralt

  To ud af tre ministre, der skal beskæftige sig særligt med offentligt-privat samspil, når du læser regeringsgrundlaget, har praksiserfaring og er lige ankommet til Christiansborg.
  Den tidligere familie- og rådgivningschef i Viborg Kommune Mette Kierkgaard gør nu politisk lynkarriere. Hun er på kort tid gået fra at være ukendt til først at blive valgt til Folketinget og dernæst nu ældreminister.

  Tidligere familiechef i Viborg bliver ældreminister

  Moderaternes Mette Kierkgaard er ny ældreminister i SVM-regeringen. Hun er tidligere familiechef i Viborg og skal stå for et af regeringens central OPS-projekter.
  Frisættelsen af velfærdsområderne er hjemme, og det frie valg er mere end sikret, fremgår det af et nyt regeringsgrundlag.

  Ny regering varsler markant skifte i det offentlige-private samarbejde

  Tilgangen til offentligt-privat samarbejde går op i gear med mindre stat og mere samfund, hvis man skal tro det nye regeringsgrundlag. I syv punkter skitserer regeringen, hvad den mener med frisættelse og offentlig-privat samarbejde.
  Tirsdag blev det offentliggjort, at vi skal have en ny SVM-regering. Erhvervsorganisationerne er håbefulde. Fremtiden vil vise om det er mere end gammel blandingsvin på nye flasker.

  Organisationernes regndans op til offentliggørelsen af nyt regeringsgrundlag

  Hos arbejdsgiverorganisationerne Dansk Industri og Dansk Erhverv hilser man den nye SVM-regering velkommen og håber på, at de syv års reformtørke afløses af en nærende reformregn, der vil øge arbejdsudbuddet, den grønne omstilling og langt mere frit valg.
  Brønderslev Kommune bliver i 2019 stævnet af en frit-valgs-leverandør, men hvad er stridens kerne, når vi spørger kommunen og hvilken læring kan man drage af sagen? (Arkivfoto)

  Brønderslevsagen – stridens kerne set i et kommunalt perspektiv

  Konflikten med Blæksprutten ApS har ikke været uden omkostninger for Brønderslev Kommune, selvom man ikke blev dømt til erstatning. OPS-Indsigt har talt med velfærdsdirektør Henrik Aarup-Kristensen om hans perspektiv på centrale elementer før, under og efter sagen.

  Ny vejledning til beregning af timepriser på frit-valgs-området

  Efter måneders ventetid og en Højesteretsdom får vi nu en ny vejledning til timeprisberegning på hjemmeplejeområdet. Hos Dansk Industri bakker man op om vejledningen. ”Nu handler det om, at kommunerne tager vejledningen i brug,” lyder det. - Få adgang til vejledning via artiklen.
  Friplejehjems ret til selv at anvise boligerne til de borgere, man mener passer bedst til den ledige plads har ofte givet anledning til debat om A- og B-hold. I Slagelse Kommune er der mulighed for en særlig twist i den debat.

  Fortrinsret til friplejehjem puster liv i A- og B-holdsdebat i Slagelse

  A- og B-holds debatten er på ingen måde ny, når man drøfter friplejehjem. Ofte handler det om plejeoperatørens ret til at vælge, hvem der skal have anvist en bolig, men i Slagelse Kommune har man måske en særlig variant af debatten.
  Vederlags fysioterapi er en af behandlingsystemets hybridordninger, hvor man har frit valg. (Arkivfoto)

  Private fysioterapeuter vil lukke ned for træningen i december

  I denne uge vil puljen, som regioner og kommuner har afsat til vederlagsfri fysioterapi være tom, derfor har Danske Fysioterapeuter bedt deres medlemmer stoppe med at yde gratis behandling fra 1. december. Det kan potentielt ramme patienter i tusindtal.
  I Vallensbæk Kommune har forvaltningen gjort et grundigt stykke arbejde med at beregne taksterne til en nyt friplejehjem, mener man i Dansk Erhverv.

  Takstberegningen til nyt friplejehjem i Vallensbæk Kommune høster ros

  Om to år skal Vallensbæk Kommune have et friplejehjem med Diakonissestiftelsen som plejeoperatør. Modellen høster store roser fra Dansk Erhverv i forbindelse med takstberegningerne, men aftalekomplekset indeholder også andre interessante elementer, som ikke ses så ofte.
  Det kommende friplejehjem i Egeskov Byhave i Vallensbæk bliver en del af et område med blandede byfunktioner

  Vallensbæk Kommune indgår aftale om nyt friplejehjem med Diakonissestiftelsen

  Ejerformen på et nyt friplejehjem, som åbner i 2024, har været vigtig ifølge Borgmesteren i Vallensbæk Kommune. Med 160 års erfaringer i at drive omsorgsvirksomhed agter Diakonissestiftelsen at anvende et særligt greb for at implementere sit værdigrundlag.
  "Sagen i Højesteret har ikke været med til at gøre det lettere at være privat leverandør," lyder det fra en velfærdsleverandør, der ikke driver hjemmepleje.

  Bred bekymring blandt velfærdsleverandører i kølvandet på Brønderslevsagen

  På tværs af velfærdsområderne har private velfærdsleverandører nærlæst Højesterets dom i Brønderslevsagen. Vi har talt med et udsnit, der driver dagtilbud, botilbud og friplejehjem om, hvilke afledte effekter de ser på deres område.