Erhvervsliv

  Erhvervsvenlighed – Jylland er bedst, men på Sjælland rykker de mest

  Tal fra Dansk Industris måling af kommunernes erhvervsvenlighed tegner en bevægelse mod minder erhvervsvenlighed i mange kommuner og med de mest erhvervsvenlige placeret vest for Storebælt, men på Sjælland rykker rigtig mange kommuner op ad rangstigen. Læs hvad der er op og ned.
  Kommunerne Hvidovre og Høje-Taastrup ved København kan glæde sig over at ligge helt i top, når det gælder fremgang i antallet af iværksættere.

  Får din kommune flere eller færre iværksættere?

  Der er meget stor forskel på, hvordan udviklingen går fra kommune til kommune, når det gælder antallet af iværksættere. Se udviklingen i din kommune her. 'Noget af det vigtigste, kommunerne kan gøre for iværksættere, er at lade være med at spænde ben for dem,' siger cheføkonom.
  Nu er det første krav om erstatning dukket op i kølvandet på skandalen om udbygningsaftaler i Aalborg Kommune Det var folk bag grunden Spritten A/S, der klagede kraftigt og var med til at få skandalen til at rulle.

  Nu stævner den første bygherre Aalborg Kommune i skandalesag

  Aalborg Kommune risikerer at skulle af med millioner af kroner i kølvandet på skandale om byggeprojekter. Første krav om erstatning lyder på 6,1 mio. kr. Måske har andre kommuner også problemer.
  Statsrelateret papirarbejde koster SMV’erne milliarder i følge cheføkonom Martin Kyed. I FOA mener sektorformand Torben Hollmann, at man bør vende dokumentationskravene i ældreplejen på hovedet.

  Bureaukrati koster både selvstændige og offentligt ansatte milliarder i tidsforbrug

  FOA og SMV-danmark har uafhængigt af hinanden spurgt deres medlemmer om, hvor meget tid de bruger på dokumentation. ”Vi bruger tid, som vi ikke har, på at dokumentere noget, som ikke er nødvendigt,” lyder det fra FOA. Hos SMVdanmark vender man det på hovedet og foreslår en ny afgift.
  Borgmestermøde i Industriens Hus i København om frikommuneforsøg. Her er det fra venstre Vardes borgmester Mads Sørensen (V) og vicedirektør og smv-chef Kim Haggren, Dansk Industri.

  Dansk Industri og Varde Kommune danner netværk for kommuner, der vil kæmpe sig fri af lovjungle

  Varde Kommune og Dansk Industri har samlet en række kommuner, som opfordre regeringen til at sige ja til et frikommuneforsøg på erhvervsområdet. Det skal ikke være det vilde vesten, lyder det fra parterne, som peger på tre helt konkrete områder.
  Borgmester Marie Stærke (S) fra Køge Kommune og næstformand i Socialdemokratiet vil arbejde på, at S-regeringen får frikommuner på dagsordenen, også når det gælder erhvervs- og arbejdsmarkedsområdet. Hun foreslår, at partiet oven i købet går til valg på det.

  Socialdemokratiets næstformand: S-regeringen bør udvide frikommuneforsøget til erhvervsområdet

  Socialdemokratiets næstformand borgmester Marie Stærke vil arbejde på, at kommunerne kan blive frikommuner på erhvervs- og arbejdsmarkedsområdet. Det kunne være spændende som valgløfte, siger hun.
  Borgmester Mads Sørensen (S) fra Varde Kommune (t.v.) og vicedirektør i Dansk Industri Kim Haggren (t.h.) er gået sammen om at sætte fokus på muligheden for at få frikommuneforsøg på erhvervsområdet. Debatten blev rejst til et fælles arrangement hos DI tirsdag.

  Venstre er klar til frikommuner på erhvervsområdet

  Kommunerne skal sættes fri på erhvervsområdet. Det er bodskabet fra nyt netværk, hvor en en række bogmestre og Dansk Industri er gået sammen om at få frikommuner på erhvervsområdet. De håber på stor opbakning blandt både røde og blå borgmestre. Venstre bakker op om forslaget.
  Hvad er grunden til at en privat fond som Novo Nordisk Fonden støtter en statslig ordning rent økonomisk?

  Novo Nordisk Fonden skyder millioner i statslig støtteordning til nye patenter

  "Patentvoucher-ordningen blev tømt på bare to minutter, første gang vi åbnede for ansøgninger,” lyder det fra Patent- og Varemærkestyrelsen, som glæder sig over støtten fra Novo Nordisk og muligheden for at ruste flere små virksomheder med patenter, så opfindelser kan omsættes til eksportsucceser.
  CO2 er omdrejningspunktet for det nordjyske erhvervsfyrtårn. Aalborg Portland er en af aktørerne i det nordjyske konsortium, der står bag fyrtårnet.

  Konsortium af offentlige og private aktører vil fange og lagre C02

  I Nordjylland går private og offentlige aktører sammen i ambitiøst konsortium for at skabe et fyrtårn, der skal skabe et helt nyt erhvervsområde på fangst, lagring og anvendelse af C02 "Vi har alle forudsætningerne for grøn omstilling i Nordjylland via CO2-fangst, lyder det fra en aktør.
  CO-PI's bestyrelse består af repræsentanter fra en bred vifte af offentlige og private organisationer.

  Fakta om den nationale OPS-enhed

  Center for Offentlig-Privat Innovation er det mundrette navn på den nye nationale OPS-enhed, der har fået forkortelsen CO-PI, men hvad skal den og hvem skal lede den til succes?
  Det er yderst positivt, at der med etableringen af CO-PI er politisk vilje og opbakning til at fremme det gode offentlige-private samarbejde, lyder det fra Dansk Erhverv.

  Nyt center for offentlig-privat samarbejde skal styrke dansk konkurrenceevne

  Center for Offentlig-Privat Innovation hedder den lille ny, der allerede går under kælenavnet CO-PI. Far og mor er henholdsvis det offentlige og de selvejende/private virksomheder. Fødselshjælper er Erhvervsminister Simon Kollerup, der fredag klipper snoren til Danmarks nye kæledægge.
  ”Min absolutte fordel er mit kendskab til det politiske system," siger en glad tidligere borgmester, der nu har fået nyt job.

  Ex-borgmester scorer topstilling i Lars Larsen-virksomhed

  En måned efter at han overdrog borgmesterkæderne, er Koldings tidligere borgmester på vej videre som udviklingsdirektør, hvor han skal udvikle og sælge et nyt erhvervsområde beliggende på en tidligere kommunal grund. ”Han er ganske enkelt den bedste til opgaven,” lyder det fra den nye arbejdsgiver.