Rengøring på Anders Fogh Rasmussens kontor (Arkivfoto).

Regeringen fortsætter centraliseringen af statslig facility management

Bygningsstyrelsen fik i 2017 til opgave at centralisere en facility managementordning for staten. Det første gigantudbud er allerede idriftsat. Det bekymrer SMVdanmark ” Det er nu, staten burde give opgaver til de små - ikke fjerne dem," siger direktør Jakob Brandt.

Plejesvigt, profit og politiske point

Møgsager i enkeltsagsformat får de sociale medier til at gløde. I sommerens løb stod to med flammeskrift. Sagerne om Else og Børnehjemsbaronen. Men er der samme frihed for erhvervslivet som for FOA i debatten? Spørger redaktør Steen Houmark i denne kommentar.
Arkivfoto

Nyt partnerskab skal genstarte døende bymidter

Erhvervslivet i mindre byer er presset. Nu skal et partnerskab på tværs af brancher genstarte bylivet. ”Vi har brug for nye strategier, der kan skabe liv og udvikling i vores byer," siger borgmester i Syddjurs Kommune Ole Bollesen
Forum for offentligt-privat samarbejde skal være et aktivt omdrejningspunkt. Det er jeg sikker på, at det nye forum kan bidrage til,,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Regeringen omdøber ”Forum for udbud”

Regeringen har lanceret Forum for offentlig-privat samarbejde som et nyt forum, der skal bidrage til bedre samarbejde, men læser man kommissoriet, er det svært at se, hvori det store nye består.
Ifølge en whistleblower er kvaliteten af et københavnsk prestigebyggeri en del lavere end lovet.

Kommune politianmelder virksomhed bag prestigefyldt byggeri

En whistleblower har sat gang i en ressourcekrævende tvist mellem myndighed og bygherre. ”Det er et eksempel på en tilsyneladende tvist, hvor dæmonisering driver konflikten, og spærrer for klarsynet” siger Formanden for mediationsinstituttet Kurt Bardeleben.
Regering og dansk erhvervsliv går sammen på tværs af brancher i et nyt forum for at genstarte dansk eksport.

Regeringen og erhvervsliv sætter turbo på genstart af dansk eksport

På tværs af offentlige og private aktører skal hurtigarbejdende teams udpege tiltag, der kan hjælpe dansk eksport gennem Coronakrisen. "Det er en akut opgave, da der er virksomheder, arbejdspladser og velfærd på spil, siger DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen. Se, hvordan det skal ske.

Bestyrelse på friplejehjem i Odense trækker sig og forstander fyres

På et repræsentantskabsmøde for friplejehjemmet Munke Mose trak bestyrelsen sig og dagen efter fyrede den nye bestyrelse forstanderen. Sagen illustrerer ikke ukendte udfordringer i kølvandet på organisationsforandringer og generationsskifte.
Ved at regne i arbejdsdage i stedet for i kalenderdage kan virksomheder være kommet til at få udbetalt for meget i lønkompensation. (Arkivfoto)

Virksomheder har muligvis fået udbetalt for meget i lønkompensation

Forskellen på arbejdsdage og kalenderdage kan betyde, at virksomheder har fået for meget i lønkompensation.
I løbet af et år skal deltagerne afgive tre blodprøver. I denne uge testes de første. (Arkivfoto)

Privat gigant tilbyder familie og medarbejdere antistoftest

Novo Nordisk bruger sin enorme personalekapacitet til at går foran med et samfundsprojekt, der skal gøre os klogere på udbredelsen af antistoffer og vise om tidligere smittede bliver immune.
Dansk Byggeris årlige undersøgelse af erhvervsvenligheden for landets kommuner blev offentliggjort i går. En gennemgang af analysen viser, at den ikke siger meget om rammevilkårene for virksomheder generelt, men er i stedet specifikt fokuseret på byggebranchen.

Analyse: Opgørelse over kommuners erhvervsvenlighed er skræddersyet til byggebranchen

En gennemgang af ny rapport fra Dansk Byggeri over kommunernes erhvervsvenlighed viser, at parametrene er udvalgt, så de beskriver rammevilkårene for byggebranchen, og ikke vilkårene på tværs af erhvervslivet.

Eksterne konsulenter på handicapområdet er udtryk for et våbenkapløb

På Altinget har man lært fire ting af sagen om de eksterne konsulenter, men socialchefernes formand finder debatten ensidig. På OPS-Indsigt ser vi på om Altinget overså noget i deres analyse. Læs om, hvorfor de eksterne konsulenter indgår i et våbenkapløb mellem kommunerne.
Borgmester Thomas Adelskov i Odsherred

Borgmester: Private giver os gode idéer

10 kommuner har fået mere bæredygtighed og service for pengene ind i en aftale om arbejdsbeklædning. Læs hvorfor borgmester Thomas Adelskov i Odsherred mener, at kommunerne ikke altid kan opfinde den dybe tallerken.