Erhvervsliv

  CO2 er omdrejningspunktet for det nordjyske erhvervsfyrtårn. Aalborg Portland er en af aktørerne i det nordjyske konsortium, der står bag fyrtårnet.

  Konsortium af offentlige og private aktører vil fange og lagre C02

  I Nordjylland går private og offentlige aktører sammen i ambitiøst konsortium for at skabe et fyrtårn, der skal skabe et helt nyt erhvervsområde på fangst, lagring og anvendelse af C02 "Vi har alle forudsætningerne for grøn omstilling i Nordjylland via CO2-fangst, lyder det fra en aktør.
  CO-PI's bestyrelse består af repræsentanter fra en bred vifte af offentlige og private organisationer.

  Fakta om den nationale OPS-enhed

  Center for Offentlig-Privat Innovation er det mundrette navn på den nye nationale OPS-enhed, der har fået forkortelsen CO-PI, men hvad skal den og hvem skal lede den til succes?
  Det er yderst positivt, at der med etableringen af CO-PI er politisk vilje og opbakning til at fremme det gode offentlige-private samarbejde, lyder det fra Dansk Erhverv.

  Nyt center for offentlig-privat samarbejde skal styrke dansk konkurrenceevne

  Center for Offentlig-Privat Innovation hedder den lille ny, der allerede går under kælenavnet CO-PI. Far og mor er henholdsvis det offentlige og de selvejende/private virksomheder. Fødselshjælper er Erhvervsminister Simon Kollerup, der fredag klipper snoren til Danmarks nye kæledægge.
  ”Min absolutte fordel er mit kendskab til det politiske system," siger en glad tidligere borgmester, der nu har fået nyt job.

  Ex-borgmester scorer topstilling i Lars Larsen-virksomhed

  En måned efter at han overdrog borgmesterkæderne, er Koldings tidligere borgmester på vej videre som udviklingsdirektør, hvor han skal udvikle og sælge et nyt erhvervsområde beliggende på en tidligere kommunal grund. ”Han er ganske enkelt den bedste til opgaven,” lyder det fra den nye arbejdsgiver.
  ATP vil som en af de helt store spillere på det offentlige velfærdsmarked investere langsigtet i danske virksomheder.

  Tre topnavne fra dansk erhvervsliv træder ind i advisory board for ATP

  Pensionsselskabet ATP, der udbetaler to ud af tre velfærdskroner, har fået øje på gevinsten ved langsigtede investeringer i dansk erhvervsliv, men penge gør det ikke alene. Derfor trækkes kompetencer ind i et nyt advisory board, der skal gøre ATP til en mere attraktiv medinvestor, lyder det.
  A.P. Møller Holding er i færd med at forny A.P. Møller-koncernen og udvide med aktiviteter der bl.a. handler om at udvikle virksomheder, der leverer løsninger på samfundsmæssige udfordringer. Det fremgår af en pressemeddelelse, hvor Robert Mærsk Uggla, administrerende direktør for A.P. Møller Holding udtaler sig.

  Mærsk-familien køber sig ind på velfærdsmarkedet

  ” A.P. Møller Holding vil fortsætte med at investere i disse kritiske kernekompetencer..,” siger Jan T. Nielsen, investeringsdirektør i A.P. Møller Holding i en kommentar til, at Mæsk familien med et snuptag har købt sig ind på velfærdsmarkedet og overtaget corona-testvirksomheden Unilabs.
  Mangel på arbejdspladser, lange ventetider på byggesager og bedre fremkommelighed på veje er noget af det, som erhvervslivet efterspørger til landets nyvalgte byrådsmedlemmer.

  Erhvervslivets ønsker til nyvalgte: Arbejdskraft og infrastruktur

  Øverst på listen over erhvervslivets ønsker til kommunerne er bedre infrastruktur, transport og mere arbejdskraft. Det viser ny undersøgelse fra Dansk Industri.
  Mon det betyder noget om borgmesterkæden havner på en rød eller en blå borgmester?

  Størst udskiftning af borgmestre blandt de mest erhvervsvenlige kommuner

  Der er fortsat flest borgmestre med en blå partifarve blandt de 10 mest erhvervsvenlige kommuner, selvom der er tilbagegang. I de mindst erhvervsvenlige kommuner er de røde borgmestre på tilbagegang.

  Konsekvenserne ved genindførelsen af coronapas bekymrer brancheorganisationer

  To restaurationer har allerede indført coronapas, men hos brancheorganisationerne SMVdanmark og Horesta er man bekymrede. Her er man ude i et opråb til regeringen om at inddrage erhvervslivet, ligesom der sættes spørgsmål ved coronapas som den rigtige løsning på restaurationer. Læs hvorfor.

  Private virksomheder bygger mest i midtjyske kommuner

  Nye tal viser, at der over de seneste år bliver bygget mest erhvervsbyggeri i midtjyske kommuner, men også et par enkelte hovedstadskommuner ligger i top. Se her, hvor de private virksomheder bygger mest.
  Vil det hjælpe erhvervslivet i Esbjerg, hvis der i kommunalbestyrelsen kommer et decideret erhvervsudvalg? Ja, mener to lokalpolitikere, men borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) tøver.

  Principiel debat om værdien af et erhvervsudvalg

  Fremmer det vækst, erhvervsudvikling og samarbejdet med kommunen, hvis erhvervslivet får sit eget politiske udvalg under kommunalbestyrelsen? Det er der en interessant debat om lige nu i det sydjyske.

  Jysk kommune igen kåret som bedst i lokal erhvervsvenlighed

  Dansk Industri har for 11. gang kåret Ikast-Brande Kommune som landets mest erhvervsvenlige kommune. Kun én kommune uden for Jylland er i top 10 på listen.