Skip to main content

Om lidt under to uger samles over 200 passionerede deltagere på årets udbudskonference arrangeret af JUC og Poul Schmith/Kammeradvokaten.

Hvis du tidligere har deltaget, ved du, at det er en enestående mulighed for at opdatere din viden inden for udbudsområdet, hvad enten du er ansat i en kommune eller er tilbudsgiver hos en privat leverandør, der leverer til den offentlige sektor.

Deltagere kan i år ifølge arrangørerne forvente en dag fyldt med opdateringer og indsigt fra 26 førende eksperter, her af 15 kvinder.

For kommunale indkøbs- og udbudsansatte er det særligt vigtigt at være opdateret på lovgivning og retspraksis, da de som ordregivere ofte står med komplekse udbud og på Udbudskonferencen er der lagt op til, at kommunale deltagere kan høre om bl.a.:

Den seneste udvikling ift. EU’s udbudsdirektiv, som er under mulig revision, her vil du bl.a. kunne møde Laura Svaneklink, der er teamleder i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som vil tale om fremtidsperspektiverne for EU’s udbudsdirektiv.

Bæredygtighed, indkøbssystemer og netværk

Kommuner vil også kunne dykke ned i bæredygtighedsinitiativer og grønne indkøb, der fylder stadig mere i udbudsområdet, og som kan hjælpe med at opfylde deres egne bæredygtighedsmål. Her kan man bl.a. se frem til indspark fra professor i udbudsret ved Københavns Universitet Carina Risvig Hamer.

I den mere operationelle ende af skalaen kan man blive inspireret af dynamiske indkøbssystemer hos SKI, hvor direktør Katrine Pape Huldahl, sammen med kollegaen Jacob Nistrup Berg vil give deltagerne konkret indsigt i de juridiske muligheder for grønne ind køb, som SKI anvender i sine dynamiske indkøbssystemer.

Som privat leverandør får man mulighed for at øget netværket og møde potentielle kunder fra offentlige ordregivere og forstå de krav og forventninger, der stilles til fremtidens udbud – eksempelvis krav om bæredygtighed og implementering af NIS2-direktivet i leverandørkæden.

Som privat leverandører kan man med andre ord få inspiration og øget indblik i, hvordan virksomheden kan tilpasse sig de skiftende krav fra offentlige ordregivere.

Programmet kort

Konferencen har et hovedspor, frem til frokost, hvor deltagerne bl.a. får en gennemgang af de seneste kendelser ved Jakob Ottosen Ebbensgaard, som er Formand for Klagenævnet for Udbud.

Herefter er dagen opdelt i fire faglige spor, der dækker en bred vifte af emner, så deltagerne kan vælge det spor, der bedst passer til deres interesser:

  1. Juridiske perspektiver: Fokus på vigtige juridiske problemstillinger som rammeaftaler og kontrakter.
  2. Bæredygtighed og grønne indkøb: Dybdegående diskussioner om, hvordan man effektivt kan implementere grønne krav i udbudsprocesser.
  3. Udbud på IT-området: Med fokus på AI-løsninger og de særlige risici og krav, der knytter sig til disse teknologier.
  4. Udbud i byggeriet: Med særligt fokus på sociale og grønne klausuler samt entreprenørens rolle i at sikre bæredygtighed i udbud.

Du kan læse mere om konferencen her

/Lou-Je