Skip to main content

Det er ikke noget der sker hver uge og særligt ikke uden dramatik for åben skærm, men det er sket inden for den seneste uge.

Den arbejdsgiverforening som i årene op mod 2023 blinkede nærmest rødt på mange ældrechefers nethinde er KA Pleje, der førte den nu navnkundige Brønderslevsag til højesteret om kommunale prisberegninger og krav om erstatning.

Det er den arbejdsgiverorganisation, der nu skifter formand og fokus. Det fremgår af en artikel på organisationens hjemmeside.

Vibeke Haaning der til dagligt driver Blæksprutten træder fra som bestyrelsesformand, men bliver i bestyrelsen for den organisation, hun var med til at stifte for 20 år siden. Det er det rigtige tidspunkt nu mener hun.

”Jeg har haft en tilgang, hvor tonen af og til har været lidt krigerisk. Jeg synes, at det har været den rigtige strategi, men nu står vi et nyt sted, hvor der er brug for nye boller på suppen,” siger Vibeke Haaning.

Hun tager skiftet helt udramatisk med praktisk nordjysk fokus på fremtiden, hvor hun ser frem til, at den kommende ældrelov potentielt giver plejevirksomhederne et klageorgan, sådan som der umiddelbart er lagt op til.

Fokus på det som lykkedes

Vibeke Haaning peger på at der fremover er brug for en tilgang og tone fra KA Pleje, der er mindre krigerisk, man befinder sig ganske enkelt et andet sted end for 20 år siden.

”En tilgang, hvor der fokuseres mere på det, der lykkes, og på de gode historier, hvor samarbejdet med de forskellige kommuner fungerer,” siger hun samtidig med, at hun giver den nye formand hendes opbakning.

Han hedder Hans Jensen og sidder i forvejen i KA Plejes bestyrelse, med en baggrund fra bl.a. plejevirksomheden Kær.dk, hvor han er bestyrelsesmedlem.

Om Kær.dk

Kær.dk er stiftet af Jes og Dorthe Lund tilbage i 2010 i Holstebro. Siden er aktiviteterne blevet udvidet til også at omfatte pleje og praktisk hjælp til borgere i Struer, Lemvig og Skive. Seneste fusionerede man i 2021 med Privat Pleje og Omsorg i Herning og Ikast-Brande. Dermed er Kær.dk aktive i 6 kommuner inden for frit valg.

Gensidig respekt for FOA

KA Pleje blev stiftet på initiativ af Vibeke Haaning og hun nævner bl.a. overenskomstsamarbejdet med FOA som et af højdepunkterne i de 20 år hun har stået i spidsen for KA Pleje.

Det var nemlig i starten helt unikt og sensationelt, at det nystiftede KA Pleje og FOA med Dennis Kristensen for bordenden var i stand til at indgå et overenskomstsamarbejde.

“Ja, det var egentlig vildt, at det kunne lade sig gøre. Jeg har gennem årene sat stor pris på samarbejdet med FOA. Vi har i fællesskab lavet rigtig gode overenskomster, som både vi og FOA kan være stolte over. Selv om KA Pleje og FOA er forskellige, så har jeg altid oplevet en gensidig nysgerrighed, respekt og forståelse,” siger hun.

LinkedIn kvitterer næstformand i FOA for anerkendelsen af det lange samarbejde.

Blæksprutten ApS som Vibeke Haaning stiftede i begyndelsen af 1990-erne, har de senere år kørt en lokal videokampagne på YouTube, om det der fungerer ved det frie valg. Her har man kontinuerligt interviewet borgere om deres syn på pleje og inviteret dem til personalemøder, hvor borgerne med nordjysk ro har givet personalet meldinger om godt og skidt.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind