Skip to main content

Lidt over halvdelen af de private tilbud overholdt tidsfristen for at indrapportere deres 2023 budgetter. Anderledes ser det ud for de offentlige tilbud. Det fremgår af en artikel i NB- SocialSocial- og Boligstyrelsen har nemlig udarbejdet årets rapport om socialtilsynene og deres virke.Årets rapport er særlig interessant, fordi vi i 2020 fik ændringer i lov om socialtilsyn, som bla. har til formål at styrke det økonomiske tilsyn. Læs også: Socialstyrelsen: Tilsynene bør udvikle deres dialogiske praksis Socialtilsynene skal som led i godkendelse af tilbud og det driftsorienterede tilsyn godkende årsbudgetter fra tilbuddene. Derfor skal tilbuddene sende deres socialtilsynene.  66 procent af de private tilbud indsendte deres 2023 budgetter rettidigt. Det betyder, at 34 procent af de private tilbud ikke nåede det inden deadline.Værre ser det ud for de offentlige tilbud. Her manglede 66 procent at indsende budgetter ved tidsfristen.Social- og Boligstyrelsen vurderer, at socialtilsynene har en uensartet praksis, når det kommer til hvilke informationer, som tilsynene giver forud for indberetning af budgetter. Det gør sig også gældende i forhold til, hvor hurtigt og hvor ofte tilbud modtager rykkere, når de ikke har indberettet rettidigt. Derfor har styrelsen udgivet en faglig udtalelse i 2023, der anbefaler socialtilsynene at koordinere og ensarte informationen til tilbud. Læs hele årsrapporten her. /sho/

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply