Skip to main content

Region Sjælland har hjemtaget ambulancetjenesten i to af regionens fire delområder fra 1. februar 2024. ”Implementeringen kører efter planen,” skriver regionen til politikerne i slutningen af oktober, men længere fremme i dagsordenen kan man læse, at regionen skal ud og finde 55 millioner kroner ekstra til nye ambulancebygninger.

Region Sjælland har nemlig besluttet at bygge syv nye ambulancestationer i byer, hvor ambulancerne ikke længere skal rykke ud fra de nuværende Falck-stationer. 

”Men byggeomkostningerne er efterfølgende steget, hvilket skyldes stigende renter, stigende råvarepriser og stigende håndværkerudgifter,” skriver regionen i et dagsordenspunkt. Derfor har man vurderet, at den maksimale byggesum udvides med 55 millioner fra 130 til 185 mio. kr. for de 7 stationer. 

Fra 1. februar 2024 skal Region Sjælland i alt drive 16 ambulancestationer i regi af deres eget regionale selskab Ambulance Sjælland. I 9 tilfælde skal regionen drive ambulancestationer i byer, hvor ambulancerne køre ud fra stationer lejet af Falck, men i syv tilfælde har man valgt at bygge nye stationer.

Det er disse stationer der nu kommer til at koste Region Sjælland 55 millioner kroner ekstra. Byggerierne skal finansieres gennem leasing, og af dagsordensteksten fremgår det, at de ekstra udgifter kan afholdes indenfor den ramme, som regionen har skrevet ind i deres eget tilbud på ambulancekørslen. 

Det vil sig besparelsen må antages ikke at blive så stor som forventet og hertil kommer, at den uventede udgiftsstigning vil belaste regionens anlægsramme idet man skal deponere 55 millioner kroner ekstra. Nemlig 185 millioner mod de oprindelige 130 millioner kroner.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply