Ny C02-beregner skal gøre det lettere at opgøre klimaaftryk fra kommunens indkøb

Del artiklen:
Klimaaftrykket ved den offentlige sektors indkøb er særligt vanskeligt, at opgøre på på den kategori man kalder Scope 3, men nu ser det ud til at KMD har lavet et værktøj.
Klimaaftrykket ved den offentlige sektors indkøb er særligt vanskeligt, at opgøre på på den kategori man kalder Scope 3, men nu ser det ud til at KMD har lavet et værktøj. - Foto: Liselotte Sabroe/Søren Bidstrup/Henning Bagger Ritzau Scanpix

Når kommuner i dag opgør deres CO2-regnskaber, er det meget ressourcekrævende, men nu kan en ny CO2-beregner testet i fire kommune automatisere CO2-regnskabt og danne grundlag for cost-klima-benefit-analyser, når kommunerne skal vælge deres indkøb.

Af Steen Houmark, redaktør af OPS-Indsigt, steen@nb-medier.dk