Vindmøllemillioner fra smarte selskabskonstruktioner skal aflaste kommunekasse

Del artiklen:
Samtidig med at OPS-Indsigt er i dialog med Morsø Kommunes forvaltning, om Morsø-modellen er afklaret med Indenrigsministeriet, udsender kommunen en pressemeddelelse. Læs hvad der er op og ned.
Samtidig med at OPS-Indsigt er i dialog med Morsø Kommunes forvaltning, om Morsø-modellen er afklaret med Indenrigsministeriet, udsender kommunen en pressemeddelelse. Læs hvad der er op og ned. - Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

En snurrig konstruktion med et kommunalt ejet moderselskab og et datterselskab skal frigøre millioner fra Morsø Kommunes vindmølleeventyr fra statslige strafgebyrer og muliggøre udlejning af elbiler til kommunen. Men er den nye Morsø-model lovlig og har kommunen fået juridisk bistand?

Af Steen Houmark, redaktør af OPS-Indsigt, steen@nb-medier.dk