Skip to main content

Voldum Hallen i Hadsten kan ånde lettet op.

En tårnhøj varmeregning havde nemlig nær skudt hallen i knæ.

– Vi var i hvert fald i den situation, at vi kunne sige til politikerne, at som det ser ud lige nu, har vi svært ved at drive den videre, siger bestyrelsesformand Lasse Dahl Sørensen til TV2 Østjylland.

Men kommunen kom dem til undsætning.

Den selvejende hal er opvarmet med gas, og på grund af de stigende gaspriser så Favrskov Kommunes kultur- og fritidsudvalg ingen anden udvej end at låne hallen 360.000 kroner, der svarer til den merudgift, der skal til for at opvarme hallen i år.

– Lige nu hjælper det helt vildt meget, at vi får nogle penge mellem hænderne igen, så vi kan sikre, at vi kan betale løn. Varmepumpen vil helt sikkert også hjælpe noget, siger Lasse Dahl Sørensen.

Udover lånet vil kommunen nemlig omlægge hallens gasinstallation til en varmepumpe, der bliver installeret i efteråret.

– Voldum Hallen er et kæmpe aktiv for lokalsamfundet. Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe. Vi tror på, at det her kommer til at løse den udfordring, der er nu. Opstår der andre udfordringer løbende, så må vi kigge på dem og løse dem, siger Morten Bang (V), formand for kultur- og fritidsudvalget i Favrskov Kommune, til TV2 Østjylland.

Hallen rummer alt fra det lokale fodbold- og håndboldhold til e-sportshold, der har afgørende betydning for byen.

– Hele det her moment i at have et sted, man kan mødes og et sted, vi kan holde LAN-parties, betyder rigtig meget, siger Martin Schjødt, som er e-sportstræner hos Nielstrup-Voldum Ungdomsidrætsforening.

Voldum Hallen hører under Nielstrup-Voldum Ungdomsidrætsforeningen, og også de ser en stor værdi i at bevare idrætshallen.

– Det betyder rigtig meget, for det er jo et samlingssted for byens borgere. Der bliver også holdt mange andre arrangementer end lige idræt, siger Henrik Alexandersen, formand for Nielstrup-Voldum Ungdomsidrætsforening, til TV2 Østjylland.

Voldum Hallen er langtfra den eneste, der har måttet gribe dybt i lommerne for at betale varmeregningen på grund af de stigende energipriser. Flere idrætshaller har nemlig ikke fjernvarme.

– Vi ser en sag nu, og jeg tror, der kommer flere til, efterhånden som girokortene dumper ind af brevsprækken hos især de selvejende institutioner, siger Henrik Høy-Caspersen, formand for Halinspektørforeningen, til TV2 Østjylland.

Lige for nu har Voldum Hallen i Hadsten trykket på pauseknappen. De kan dog blive tvunget til at dreje på andre knapper, hvis gaspriserne ikke falder.

– Vi kan dreje lidt på noget med vedligehold, og så kan vi måske dreje lidt på noget med åbningstiderne, siger bestyrelsesformand Lasse Dahl Sørensen.

Hallen plejer at vedligeholde for 80.000-100.000 kroner om året.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply