Det kommunale omsorgspersonale har højere sygefravær end de privatansatte

Del artiklen:
Sygefraværet blandt kommunaltansatte i omsorgssektoren kan frigive rigtig mange hænder, hvis det når ned på det niveau, man har i den private sektor. Læs hvad der er op og ned.
Sygefraværet blandt kommunaltansatte i omsorgssektoren kan frigive rigtig mange hænder, hvis det når ned på det niveau, man har i den private sektor. Læs hvad der er op og ned. - Foto: Mads Claus Rasmussen / Linda Kastrup / Ritzau Scanpix

Trods indsatser i årevis har kommunalt ansatte i omsorgssektoren væsentlige højere sygefravær end privatansatte kollegaer. Det viser en ny analyse. I Dansk Erhverv betragter man det som et uforløst potentiale for mere nærvær og tid med borgerne, der bør give anledning til læring mellem sektorerne.

Af Steen Houmark, redaktør af OPS-Indsigt, steen@nb-medier.dk