Herlevmodellen – et rødt forsøg på at omgå friplejemodellen

Del artiklen:
I Herlev kommune arbejder man på en skæv udgave af friplejehjemsmodellen, hvor man slipper for en privat plejeleverandør og da den endnu ikke er lovlig, vil ministeren gerne hjælpe. Læs i denne analyse, hvad der er op og ned.
I Herlev kommune arbejder man på en skæv udgave af friplejehjemsmodellen, hvor man slipper for en privat plejeleverandør og da den endnu ikke er lovlig, vil ministeren gerne hjælpe. Læs i denne analyse, hvad der er op og ned. - Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Siden sommeren 2021 har Herlev Kommune vidst, at deres alternative model til friplejehjem, hvor man får alle fordelene, men slipper for en privat plejeleverandør ikke var lovlig. Alligevel har man arbejdet videre med modellen, og det gør man også på ministerniveau. Det viser en aktindsigt.

Af Steen Houmark, redaktør af OPS-Indsigt, steen@nb-medier.dk