Skip to main content

I begyndelsen af december præsenterede regionerne den franske virksomhed SAF Helicopteres som den ny leverandør af akutlægehelikopterordningen i Danmark. Det skete efter et noget turbulent udbud, nu tyder meget på, at turbulensen fortsætter omkring regionernes milliardudbud.

OPS-Indsigt har tidligere skrevet om, at det først var vanskeligt at få tilbudsgivere, herefter var man en tur i Klagenævnet for Udbud, så antydede en luftfartsinspektør, at udbuddet var skræddersyet, og nu klages der altså igen.

Fortællingen om dette udbud ser ikke ud til at have en ende.

Indtil i dag har det været Norsk Luftambulanse, der har fløjet akutlægehelikopter i Danmark. Det har de gjort siden 2014, men de tabte altså ved sidste udbud og derfor har man klaget over regionernes evaluering af de tre kandidater, som har gjort SAF Helicopteres til vinderen af udbuddet. Det skriver TV2ØST.

”Norsk Luftambulanse har indgivet en klage, som omfatter nogle af rammerne for udbudsprocessen og evalueringen af selskabets tilbud. Vi afventer Klagenævnet for Udbuds behandling af sagen. Udover dette har vi ikke yderligere kommentarer,” siger Leif Olstad, administrerende direktør i Norsk Luftambulanse til TV2 ØST.

Afviser klagen

Hos Region Midtjylland, der forestår dette udbud på vegne af regionerne, er man ikke meget for at kommentere på detaljerne omkring den nye klage.

I et skriftligt svar til TV2 ØST siger administrativ leder af Sekretariatsfunktionen for Den Landsdækkende Akutlægehelikopterordning, Olaf Grundtvig Barfoed:

”Vi mener, at regionerne har kørt en korrekt udbudsproces og har foretaget tilbudsevalueringen efter gældende udbudsregler.”

Det er ikke regionens forventning, at klagesagen får betydning for tidsplanen omkring den nye leverandør eller nye kontrakt:

”Vores forventning er fortsat, at overgangen til den nye kontrakt kan ske 1. oktober 2023. Forsinkelsen af kontraktunderskrivelsen på 30 dage som følge af klagen kan holdes inden for udbuddets samlede tidsplan,” siger Olaf Grundtvig Barfoed.

Så hos regionerne føler man sig altså sikker i sin sag denne gang.

Den samlede kontrakt for akutlægehelikopterordningen har en værdi på 100 millioner kroner om året og er uopsigelig i ti år./sho/

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply