Skip to main content

Selv om flere lod bilen stå i carporten, da coronakrisen sendte mange på hjemmearbejde sidste år, har det ikke gjort det store indhug i kommunernes indtægter fra parkering.

Det skriver bilejernes organisation, FDM, på sin hjemmeside

Kommunerne opkrævede således 885 millioner kroner fra parkering i 2020. Det var en smule mindre end året før, hvor der blev opkrævet 917 millioner kroner.

Af de 885 millioner kroner kommer de 670 millioner fra betalingsparkering, mens de resterende 215 millioner kommer fra parkeringsbøder. 

– At kommunernes parkeringsindtægter faldt i 2020 var forventeligt, da Danmark i flere perioder var lukket ned på grund af corona, og aktiviteten i samfundet var lav. 

– Alligevel er indtægterne fra betalingsparkering faktisk en smule højere i 2020 end året før, udtaler Dennis Lange, der er chefkonsulent i FDM, i pressemeddelelsen.

Ikke overraskende topper København listen, når det kommer til indtægter for parkering. Herefter følger Aarhus, Frederiksberg og Aalborg.

Københavns Kommune indkasserede ifølge FDM i alt 591 millioner kroner brutto i 2020 fra betalingsparkering og parkeringsbøder.

– Bedre parkeringsmuligheder efterlyses i flere kommuner, hvor der i dag er kamp om pladserne. Ikke mindst i hovedstaden, hvor der i flere brokvarterer er færre p-pladser, end der udstedes beboerlicenser til. Det mener vi ikke kan være rigtigt, siger Dennis Lange.

Ifølge chefkonsulenten bør problemet forsøges at løses med flere parkeringsmuligheder fremfor mere kontrol og betalingsparkering.

– Kommunerne får hvert år mange millioner ind fra parkering, men de har gennem årene forsømt at bruge dem på bedre parkeringsfaciliteter. I stedet ligner pengene en kalkuleret indtægt, der går til alt muligt andet, siger Dennis Lange.

/ritzau/hai

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply