Skip to main content

Der er stigende mangel på arbejdskraft, og især i den situation bør virksomhederne tager endnu flere elever ind. Det holder ikke, at unge gerne vil følge opfordringerne om at blive faglært, og at mange af dem så står uden en læreplads. Det er budskabet fra Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) til virksomhederne i Nordjylland. Lignende opfordringer kommer fra andre borgmestre. “Jeg synes jo, at hvis man vil have folk til at tage en erhvervsuddannelse, og byggebranchen skal have de ansatte, de har behov for, så skal de også påtage sig et uddannelsesansvar,” siger Thomas Kastrup-Larsen til Nordjyske og fortsætter:”Når der er så meget tryk på, som der er nu, så burde der være mulighed for, at endnu flere kan gøre det (tage unge i lære, red.). Og det er jo heller ikke alle, der tager lige mange lærling, og derfor er der også nogen, der godt kan løfte en større opgave.”Ifølge Nordjyske mangler mere end 380 unge fra Techcollege i Aalborg i øjeblikket en læreplads og er havnet i skolepraktik. Det er blandt andre vordende elektrikere, tømrere og murere. Altså unge på vej ind i byggebranchen, der skriger på arbejdskraft lige nu. I forrige uge skrev Thomas Kastrup-Larsen rundt til erhvervslivet samlet i ‘Aalborg Alliancen’ og bad om hjælpe til at få flere unge ud i praktik.Direktør på Aalborg Techcollege, Søren Samuelsen, er glad for, at borgmesteren prøver at bane vejen for flere praktikpladser og siger til Nordjyske: “Der er ikke nogen simpel løsning på det her. Men får vi et bedre samarbejde mellem Dansk Industri, borgmesteren og Aalborg Alliancen og andre virksomheder, er jeg sikker på, at det ser bedre ud om et halvt eller et helt år, fordi der nu er en erkendelse af, at vi bliver nødt til at gøre noget. For det vi gør lige nu, kan vi ikke rigtig være bekendt.”

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply