Skip to main content

Med lovgivningen om, at man kun må starte en erhvervsuddannelse tre gange, sker det af og til, at unge står uden en ungdomsuddannelse, fordi de dropper ud, før de er kommet godt over på deres næste uddannelse.Faktisk har 29 procent af de unge i Næstved ikke gennemført en ungdomsuddannelse, når de fylder 25 år.Derfor har Næstved Kommune sammen med syv lokale ungdomsuddannelser indgået en aftale, som skal give unge mulighed for at kunne afprøve uddannelser på en anden uddannelsesinstitution, uden at det har konsekvenser. Det skriver Næstved Kommune i en pressemeddelelse.Ordningen har fået navnet ‘garanti-skole’ og skal sikre, at unge, der er i tvivl om deres valg af uddannelse, afprøver en anden uddannelse, før de dropper deres aktuelle uddannelse.På den måde mister den unge ikke et klip ved at undersøge et mulig omvalg grundigt. Den unge bliver samtidig støttet og vejledt via en tæt dialog med kommunens og uddannelsesinstitutionernes uddannelsesvejledere. Vigtigt for hele samfundetDet nye samarbejde er kommet i stand gennem Næstved Uddannelsesråd, som er et forum, der består af lederne fra alle uddannelser i Næstved. Her arbejder man for et godt og sammenhængende uddannelsesmiljø for alle i Næstved og omegn.“Det gør en stor forskel for den enkelte, om man formår at gennemføre en uddannelse. Derfor har vi med garantiskole sat et sikkerhedsnet op for de elever, som har svært ved at finde den rette hylde,” udtaler formand for Uddannelsesrådet og direktør i Næstved Kommune Jan Milandt i pressemeddelelsen.“Set i et samfundsperspektiv er det også vigtigere, at den unge i første omgang gennemfører en uddannelse, end at det er en bestemt uddannelse. Derfor er vi rigtig glade og stolte over denne samarbejdsaftale på tværs af uddannelsesinstitutioner. Med aftalen løfter vi blikket fra den enkelte skoles individuelle elevtal og retter i stedet fokus på uddannelse til alle. Det er et stort skridt,” fortsætter han.Tættere samarbejdeAftalen om garanti-skole træder formelt i kraft fra september 2021. Herefter kan en ung ikke forlade en uddannelse uden at have en plan for, hvad der skal ske fremadrettet.

Uddannelsesvejlederne arbejder allerede tæt sammen med ungdomsuddannelserne, men med denne aftale forpligter alle parter sig på at gøre det endnu mere systematisk.“Den udfordrede unges aktuelle uddannelsesvejleder kontakter fremover kommunens uddannelsesvejledning og aftaler et fælles møde med eleven og UV. Det vil sikre, at der ikke er nogen der falder mellem to stole, og at de unge bliver støttet hele vejen i hans eller hendes videre forløb. Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang,” siger Jane Vibeke Bentzen, uddannelsesvejleder i Næstved Kommune.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply