Skip to main content

Flere kommuner er klar til at udrulle det tunge skyts mod Intervare, hvis virksomheden ikke tilbyder de ansatte ordentlige arbejdsvilkår og overholder sociale klausuler, som kommunerne har indgået med dem. Det skriver A4 Arbejdsmiljø.

Intervare, der ejer online-supermarkedet Nemlig.com, leverer dagligvarer til ældre, syge og handicappede borgere i kommunerne.

Omkring 40 kommuner har et samarbejde med Intervare – heriblandt Greve Kommune. Her er man klar til at opsige kontrakten, hvis de ansattes vilkår ikke lever op til forpligtelserne.

– I forbindelse med Greve Kommunes udbud er der også en forventning om, at leverandørerne lever op til arbejdsmiljøregler og overenskomster. Hvis Greve Kommune får viden om, at leverandørerne ikke lever op til indgåede vilkår, kan kommunen pålægge leverandøren bod eller opsige kontrakten, oplyser Greve Kommune.

Intervare benytter den samme lagerhal i Brøndby og de samme lagerarbejdere som Nemlig.com, der i den seneste tid har været udsat for en mediestorm efter beskrivelser af urimelige løn- og arbejdsforhold. Ifølge Dagbladet Politiken kører nogle af Nemlig.coms chauffører også for Intervare.Flere kommuner er afventende

Københavns Kommune har iværksat en kontrol med arbejdsvilkårene i Intervare for at se, om de tilsvarere Nemlig.coms. Andre kommuner afventer nu undersøgelsen fra København, inden de drager deres egen konklusion i forhold til samarbejdet.

Det gør man blandt andet i Hillerød Kommune. Her er man villig til at tilbageholde vederlag til Intervare, hvis virksomheden ikke overholder arbejdsklausulen.Kommunerne i Lejre, Ballerup, Roskilde, Fredensborg og Fredericia afventer også undersøgelsen fra København, inden de vil tage stilling.

Frederiksberg Kommune har tilsvarende København bedt Intervare redegøre for, hvordan virksomheden overholder kommunens arbejdsklausuler.

– Det forholder sig generelt sådan, at hvis en leverandør ikke overholder kontrakten, så har Frederiksberg Kommune grundlaget for at opsige samarbejdet. Hvis det er tilfældet, er der tale om kontraktbrud, skriver Frederiksberg Kommune i et skriftligt svar.Gladsaxe Kommune skal diskutere situationen på et byrådsmøde den 28. april og i Sorø Kommune har endnu ikke taget stilling til sagen.

To kommuner har allerede undersøgt

I Egedal Kommune har man modtaget en redegørelse fra Intervare, der beskriver løn- og ansættelsesvilkår for de ansatte. Kommunens umiddelbare opfattelse er, at redegørelsen ikke viser noget graverende. Men man afventer fortsat undersøgelsen fra København og er klar til at tage ”kontraktuelle skridt” over for Intervare.

I  Hvidovre Kommune har ikke tænkt sig at undersøge arbejdsforholdene i Intervare yderligere. Det gjorde man senest i 2019, og her var der ifølge kommunen ikke noget at sætte en finger på. 

Nemlig.com har ikke ønsket at kommentere artiklen./sho/

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply