Skip to main content

 Restriktionerne skal gradvist og fleksibelt udfases. Det skal ske ved brug af 14 dages intervaller for, hvad der kan genåbnes, fordi der er færre og færre smittede og indlagte med covid-19, coronavirus. Det har et flertal i Folketinget aftalt mandag aften. Foreløbig er der tre faser, som finder sted 21. april, 6. maj og 21. maj. Inden hver fase iværksættes, vil Statens Serum Institut, SSI, vurdere, om det er sundhedsmæssigt forsvarligt at udfase restriktionerne for den pågældende fase. – Det danske samfund er med ganske få undtagelser åbent, når alle over 50 år er tilbudt en vaccine. Indtil da åbner vi gradvist med 14 dages intervaller. – Efter påske kommer alle unge tilbage i skole i et eller andet omfang, og de liberale erhverv kan åbne op, sagde statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften ved præsentationen. I vurderingen fra SSI vil der blive set på, om udviklingen i antal smittede og nyindlæggelser afviger fra forventningerne. Der ses også på, om der er centrale forudsætninger, som har ændret sig i forhold til beregningerne. Vaccinationsplanen og befolkningens adfærd spiller også ind. Inden hver fase vil aftalepartierne ud fra gårsdagens aftale blive enige om det præcise indhold for den kommende fase. Det betyder, at planen både kan blive fremrykket og forskudt. Det skal også være nemmere at lukke ned lokalt. – Vi åbner mere op, men skal også kunne lukke ned hurtigt og effektivt. – Hvis vi ser lokale udbrud, skal vi hurtigt have lukket ned, så det ikke spreder sig til resten af landet, sagde Mette Frederiksen mandag aften. /ritzau/

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply