Skip to main content

Regninger tilsendt kommunen fra leverandører skal betales til tiden. Punktum. Sådan kan man sammenfatte den besked, som Økonomiudvalget i Københavns Kommune har givet til Økonomiforvaltningen. Baggrunden er den, at en intern revisionsrapport i efteråret viste, at Københavns Kommune i løbet af et år havde betalt regninger for 900 millioner kroner for sent.

Venstre og De Konservative i Borgerrepræsentationen har nu haft et medlemsforslag til behandling i Økonomiudvalget. I partiernes motivation for forslaget lægges der vægt på, at især her under coronaprisen skal virksomheder ikke have presset deres likviditet yderligere på grund af sløve betalinger fra kommunen. I motivationen står:”Det (for sene betalinger, red.) sender et svært dårligt signal i en tid, hvor mange virksomheder og leverandører kæmper for at overleve coronakrisen, og hvor det er afgørende, at de kan regne med at få deres penge til tiden.””Ifølge statsministeren går landet nu ind i de hårdeste måneder i coronakrisen, og vi foreslår derfor, at der iværksættes en række fast track procedurer for at sikre, at virksomheder og leverandører får deres penge – og får dem hurtigt – i denne udfordrende tid.”Forslaget blev enstemmigt vedtaget i Økonomiudvalget tidligere på ugen og betyder, at Økonomiforvaltningen månedligt skal aflægge rapport om, hvordan det går med at overholde betalingsfrist på 30 dage. Derudover skal forvaltningen særligt sætte fokus på regninger, der går ind centralt til Københavns Kommune, og som først efter mange dage havner i den rette forvaltning. Partier: Det går fremadDet fremgår af resumeet fra mødet i Økonomiudvalget, at Socialdemokratiet, Enhedslisten og Alternativet afgav følgende protokolbemærkning:”Partierne er enige i, at Københavns Kommune skal betale sine fakturaer til tiden. Derfor er vi glade for, at kommunen betaler knap 97 procent af fakturaerne til tiden, samt at omfanget af for sent betalte fakturaer over de seneste tre år er reduceret med 80 procent. Den udvikling skal fortsætte.”

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply