Heunicke kalder blåt nej til aftale om restriktioner rystende

Del artiklen:
Blå partier har ikke kunnet få deres krav igennem, og derfor vil de ikke indgå aftale om forlængede restriktioner. Men der er ikke brug for politisk diskussion af de sundhedsfaglige anbefalinger, mener sundhedsminister Magnus Heunicke (S). (Arkivfoto)
Blå partier har ikke kunnet få deres krav igennem, og derfor vil de ikke indgå aftale om forlængede restriktioner. Men der er ikke brug for politisk diskussion af de sundhedsfaglige anbefalinger, mener sundhedsminister Magnus Heunicke (S). (Arkivfoto) - Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Sundhedsministeren er rystet over, at de blå partier ikke vil indgå aftale om forlængede restriktioner.

Af NB-Kommune,

 Der bliver ikke nogen bred politisk aftale om en forlængelse af de coronarestriktioner, som udløber på søndag. Det står klart efter at regeringen og de blå partier torsdag opgav at nå til enighed.

 Det huer ikke sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S).

 – Jeg finder det rystende. De lande, hvor der er en sådan politisk diskussion om de sundhedsfaglige anbefalinger, klarer sig dårligst i den her pandemi, og det har vi ikke brug for i Danmark.

 De Konservatives sundhedsordfører, Per Larsen, siger til Ritzau, at det aldrig nåede til egentlige forhandlinger. Det skyldes ifølge Per Larsen, at de blå partier havde fremsat en række krav for at være med i en aftale, som regeringen ikke ville gå med til. 

 Blandt andet ville Venstre og De Konservative have et såkaldt second opinion-panel bestående af danske og udenlandske eksperter, som skal udfordre myndighedernes anbefalinger. 

 /ritzau/

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her